16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δημοσιογραφία για γέλια και για κλάμματα: Στο STAR μπέρδεψαν το κονβόι αλληλεγγύης με φορτηγά που μεταφέρουν όπλα και πολεμοφόδια

Ημερομηνία:

Πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες, διπλοσκεφτομαι αν αξίζει τον κόπο να κοροϊδέψω, μήπως είναι τελικά τόσο αστείο απο μόνο του, τόσο γελοία προφανές που θα είναι σαν να κλέβω εκκλησία.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα απο το προχθεσινό “ρεπορτάζ” του Σταρ, για τα Εξάρχεια κ τον Ρουβικωνα δεν ξέρω αν υπάρχει.

Ξεκινάει τώρα η Ζαχαρεα να λέει οτι κατάφερε η ρεπορτερ του σταθμού να βρεθεί εξω απο το θέατρο Εμπρος στου Ψυρρή όπου κάναν συμβούλιο λεει ομάδες αναρχικών αφήνοντας να εννοηθεί οτι κατάφερε να φτάσει στου Ψυρρή με κίνδυνο ζωής αφού εκτός απο τα Εξάρχεια κ του Ψυρρή είναι εμπόλεμη ζωνη, Βαγδάτη κ Σεραγεβο μαζί.

Αμέσως μετά φτάνουμε στην κορύφωση του παροξυσμού όπου η δημοσιογράφος μας ενημερώνει απο τα χαρακώματα του Σομμ πίσω απο την οδό Αθηνάς, οτι κυκλοφορούν κλειστά βανακια με ξένες πινακίδες όπου κ κινούνται προς Εξάρχεια κ εκεί ξεφορτωνουν το περιεχόμενο τους, το οποίο, προσέξτε τώρα, ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ Ή ΥΛΙΚΌ για τον Ρουβικωνα κ άλλες αναρχικες ομάδες.

Στοπ εδώ.

Η δημοσιογράφος του σταθμού δεν ξέρει τι μεταφέρουν τα βαν. Ξέρει οτι έχουν έρθει απ εξω, ξέρει οτι πάνε Εξάρχεια, προφανώς δεν πάει να τσεκάρει Εξάρχεια γτ εκεί έχει βιετκονγκ, οπότε λεει ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ να είναι πολεμοφόδια.

Θα μπορούσε όντως, όπως θα μπορούσε να μεταφέρει κ κεράσια Εδέσσης ή πιάτα κ είδη προικος ή ρουλεμαν κ σουστες.

Γενικά θα μπορούσε να μεταφέρει τα πάντα.

Αλλα όχι. Θα μπορούσε να μεταφέρει όπλα.

Εν τω μεταξύ σκέφτεσαι, τι “όπλα” κουβαλάει ο Ρουβικωνας όταν την πέφτει σε συμβολαιογραφεια κ στο ΣτΕ?

Κάνα σφυρί, κάνα ρόπαλο, κάνα μαδερι.

“Οπλα” δλδ που τα βρίσκεις σε ένα Πρακτικερ.

Οπότε τι της θέλει τις εισαγωγές πολεμικού εξοπλισμού?

Της θέλει το Σταρ γτ θέλει να τρομάξει τον κόσμο κ να πιστέψει οτι ο Ρουβικωνας κ γενικά οποίος διαφωνεί είναι επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

"google ad"

Μπορεί αν πάσα στιγμή ΕΣΥ να είσαι ο επόμενος στόχος κ ο Ρουβικωνας είναι εν δυνάμει φονιάς κ ας μην έχει σκοτώσει κάποιον. ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΓΙΑΟΎΡΤΙ Κ Η ΜΠΟΓΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ.

Για αυτό η εξίσωση της βίας κ ο ζήλος πολλών εδώ μέσα να μας πουν όχι τι είναι ο Ρουβικωνας κ ο κάθε Ρουβικωνας, αλλα τι θα μπορούσε να ειναι.

Κ αν σε δημοσκόπηση το 68% πιστεύει οτι καλά κάνει ο Ρουβικωνας, τόσο πιο εξόφθαλμα γελοία θα είναι τα εκάστοτε ρεπορτάζ, άρθρα, ποστ.

Τελοσπαντων τα βαν κουβαλούσαν εντέλει πανες, βρεφικά γάλατα κ άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις δομές που χαν στείλει απο το εξωτερικό.

Αλλα αυτό δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει να φοβάσαι κ αν δεν φοβάσαι αρκετά θα σε κάνουμε εμείς να τρέμεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...