16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα: Real News – Προβάδισμα Ν.Δ. 7,2%, Ελεύθερος Τύπος – Προβάδισμα Ν.Δ. 12,5%, Το Χωνί – Προβάδισμα 4,2% ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Μεγάλη απόσταση χωρίζει τα ευρήματα των νέων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται σε Κυριακάτικες εφημερίδες. Η δημοσκόπηση στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 12,5 μονάδες, η δημοσκόπηση της Real News 7,2 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που τρίτη δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Το Χωνί» αναδεικνύει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 4,2 µονάδες διαφορά από τη Ν∆,.

Η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News

Μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%.  Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%,  εκτός βουλής μένεις η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται κατά 9,1% με τα ποσοστά των κομμάτων να ανέρχονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 30,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
  • Χ.Α: 7,9%
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη: 7%
  • ΚΚΕ: 5,7%
  • Ένωση Κεντρώων: 3,1%
  • ΑΝΕΛ: 3%
  • Το Ποτάμι: 2,6%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,6%
  • Λαϊκή Ενότητα: 1,6%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 11,2%

«Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο κανένας με ποσοστό 48,3% ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30,4%, και ο Αλέξης Τσίπρας με 19,3%.

Στη δημοσκόπηση της MRB ερευνάται και το θέμα τωντηλεοπτικών αδειών με το 60,4% να υποστηρίζει πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν βελτιώνουν το τηλεοπτικό τοπίο, και το 34,6% να υποστηρίζει πως το βελτιώνουν. Αρνητικά αξιολογεί το 56,1% των ερωτώμενων και τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα ενώ το 31,8% τις αξιολογεί θετικά.

Δημοσκόπηση Ελεύθερου Τύπου: 12,5% προβάδισμα στη ΝΔ

Δυναμική ευρείας νίκης και υπεροχή σε όλα τα σημεία εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.

Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"google ad"

Δημοσκόπηση Το Χωνί: προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη Ν∆, καταγράφει δημοσκόπηση της Bridging Europe για την εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον διαγωνισμό για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
  • ∆εύτερο κόµµα η Ν∆, µε 18,2%.
  • Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
  • Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
  • Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
  • Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
  • Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ένωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

Κάτω από το όριο του 3% 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ενωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

«Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές»

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά επιτακτικά εκλογές, αναφέροντας μάλιστα πως αυτό είναι που θέλει ο λαός, μόλις το 31% λέει «Ναι» στην προσφυγή στις κάλπες.

Σε επίπεδα απόλυτης πλειοψηφίας (55%), ο ελληνικός λαός απορρίπτει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι αυτή τη στιγµή προς το συµφέρον της χώρας είναι η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

  • Να δοθούν στην κοινωνία τα 246 εκατ. ευρώ ζητάει το 75%
  • Στο θέµα του διαγωνισµού για τις άδειες, το διακύβευµα εξαρχής ήταν τα χρήµατα που θα µαζευτούν για το δηµόσιο. Για αυτό η κυβέρνηση σχεδίασε µ’ αυτό τον τρόπο την τελική δηµοπρασία. Για να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό τίµηµα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα 246 εκατοµµύρια θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες.

Το αποτέλεσµα της έρευνας είναι απολύτως ενδεικτικό: Τρεις στους τέσσερις Ελληνες συµφωνούν µε τον Αλέξη Τσίπρα.

topontiki.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...