28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Δημοσκόπηση KAPA Research: Το 67% των Χανιωτών έχει αρνητική άποψη για τον Τάσο Βάμβουκα – Πάτωσαν και οι βουλευτές των Χανίων

Ημερομηνία:

Αρνητική είναι “ψήφος” των πολιτών για το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών του Νησιού σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθότι ο συνδυασμός των στοιχείων της έρευνας ικανοποίησης των πολιτών σε σχέση με τα συναισθήματα και τα κυρίαρχα προβλήματα, δείχνει οτι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί έχουν αποτύχει σχεδόν στο σύνολο τους.

Τις χειρότερες επιδόσεις έχουν 3 στους 4 Δημάρχους στο νησί, ενώ αρνητική είναι και η εικόνα για τους Βουλευτές με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κυρίαρχα συναισθήματα η ανασφάλεια και ο θυμός ενώ στα σημαντικότερα προβλήματα είναι το οδικό δίκτυο, η φτώχεια και η ανεργία.

Αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το πως κρίνουν οι Κρητικοί τόσο τους τοπικούς άρχοντες όσο και τους τοπικούς βουλευτές, πως αξιολογούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά πως βλέπουν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι η δημοσκόπηση του διενεργήθηκε από την Καπα Recearch για λογαριασμό του ekriti.gr και του Ράδιο Κρήτη.

Διενεργήθηκε από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου σε 852 άτομα από όλη την Κρήτη, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, σε άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών.

Σήμερα το ekriti.gr δημοσιεύει το πρώτο μέρος της έρευνας, που αφορά στην τοπική θεματολογία και αύριο Τρίτη 12/12 το δεύτερο μέρος την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο πρώτο ερώτημα αξιολογείται η ικανοποίηση από τη ζωή στην περιοχή κατοικίας, όπου πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες απαντούν θετικά ή μάλλον θετικά:

Στο ερώτημα για τα κυρίαρχα συναισθήματα τον τελευταίο καιρό, η ανασφάλεια και ο θυμός επικρατούν, με τρίτο όμως συναίσθημα την ελπίδα:

Στην ιεράρχηση των προβλημάτων οι Κρητικοί που ρωτήθηκαν απαντούν ως πρώτο το οδικό δίκτυο της περιοχής τους, ενώ η φτώχεια, η ανεργία, οι δομές υγείας και η διαφθορά, είναι στις πρώτες θέσεις:

Στο ερώτημα για τη δημοτικότητα του Περιφερειάρχη πάνω από τους μισούς αξιολογούν τον κ. Αρναουτάκη θετικά:

"google ad"

Αναφορικά με την δημοτικότητα των Βουλευτών του νομού Ηρακλείου η έρευνα αποτυπώνει πρωτιά με θετική γνώμη του Σωκράτη Βαρδάκη (ΣΥΡΙΖΑ), και ακολουθούν Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ) και Βασίλης Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη), με υψηλά ωστόσο ποσοστά αρνητικής γνώμης, ενώ αίσθηση προκαλεί η τελευταία θέση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ) με το υψηλότερο ποσοστό αρνητικής άποψης. Επίσης αν και ο Μανώλης Συντυχάκης έχει χαμηλό ποσοστό θετικών απόψεων έχει το χαμηλότερο ποσοστό αρνητικών απόψεων από όλους τους βουλευτές Ηρακλείου.

Στο ερώτημα για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό οι ερωτηθέντες τον αξιολογούν αρνητικά σε ένα ποσοστό 50%, ενώ οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες αγγίζουν το 39%:

Πρωτιά για τον Γιάννη Πλακιωτάκη (ΝΔ) στο νομό Λασθίου έναντι του Μανώλη Θραψανιώτη (ΣΥΡΙΖΑ)

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός κρίνεται αρνητικά από τους ερωτηθέντες:

Στο νομό Ρεθύμνου ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός “κερδίζει” σε δημοτικότητα τον Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ), και μάλιστα με το χαμηλότερο ποσοστό αρνητικής γνώμης από όλους τους βουλευτές της Κρήτης:

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης κρίνεται μάλλον θετικά. Μάλιστα, είναι ο Δήμαρχος της Κρήτης με το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απόψεων:

Στα Χανιά “πρωτιά” για τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη με δεύτερο τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Αίσθηση ωστόσο προκαλούν τα υψηλά ποσοστά αρνητικής γνώμης τα οποία είναι τα υψηλότερα σε όλη την Κρήτη με την εξαίρεση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γ. Μιχελογιαννάκη.

Χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας για τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα. Μάλιστα ο Δήμαρχος Χανίων είναι ο δήμαρχος πόλης με τα χαμηλότερα ποσοστά θετικών απόψεων σε όλη την Κρήτη.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ