13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δημοσκόπηση Kappa Research για το «Έθνος»: Ντέρμπι με τη διαφορά στις 3,4 μονάδες

Ημερομηνία:

Μείωση της απόστασης ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ τρεις ηµέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών δίνει δηµοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογαριασµό του «Εθνους», προσδιορίζοντας τη διαφορά στο 3,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, µε το ΚΙΝΑΛ να µένει στην τέταρτη θέση µε 6,3%, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή 6,9% και στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Από τα ποσοστά φαίνεται πως για την τρίτη θέση θα δοθεί κρίσιµη µάχη ανάµεσα στη ΧΑ, στο Κίνηµα Αλλαγής, αλλά και στο Κοµµουνιστικό Κόµµα Ελλάδος.

Θεωρείται ιδιαίτερα σηµαντικό πως την πρώτη ηµέρα διενέργειας της δηµοσκόπησης η διαφορά µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ καταγραφόταν στις 4 ποσοστιαίες µονάδες, ενώ τη δεύτερη ηµέρα, δηλαδή χθες, ήταν τέτοια η µείωσή της, που η απόστασή τους «έκλεισε» (στον µέσο όρο) στις 3,4 µονάδες. Αυτό σηµαίνει πρακτικά πως εάν η διαφορά συνεχίσει να βαίνει µειούµενη για τα υπόλοιπα 24ωρα, τότε ενδεχοµένως οι ευρωεκλογές να εξελιχθούν σε αναµέτρηση για γερά νεύρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ