14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 8% για τη ΝΔ – Πάλι ο “Κανένας” καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ημερομηνία:

Με διαφορά 8% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου και τα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό του Real.gr, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3.

Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 17,8%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 4,9% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 0,1%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,3 % απαντά η ΝΔ, το 26,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,2% κανένα κόμμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νύχτα πριν την Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού στο εορταστικό Ρέθυμνο | Φωτός

Κάποιοι δεν αντέχουν τα καρναβάλια, πολλοί άλλοι περιμένουν πώς...

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...