18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δημοψήφισμα για Brexit: Οι Βρετανοί επέλεξαν αποχώρηση – Καταιγιστικές εξελίξεις – Νέα δημοψηφίσματα σε άλλες χώρες

Ημερομηνία:

Νίκη της αποχώρησης αποφάσισαν οι Βρετανοί – Σε δύσκολη θέση ο Κάμερον – Φάρατζ: Χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουμε, χωρίς ούτε μια σφαίρα να έχει χρησιμοποιηθεί – Οι ψηφοφόροι στη Βρετανία κλήθηκαν να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα που θα κρίνει την παραμονή τους ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Οι κάλπες του ιστορικού δημοψηφίσματος έκλεισαν στις 24:00 ώρα Ελλάδος

Πανικός στο Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας

Πανικό προκάλεσε στη χρηματιστηριακή αγορά της Νότιας Κορέας, η ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Ο βασικός δείκτης KOSPI έχασε περισσότερο από το 4% της αξίας του, κάτω από τις 1.900 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης KOSDAQ έχασε το 7% της αξίας του, προκαλώντας τη διακοπή των χρηματιστηριακών συναλλαγών για πέντε λεπτά. Οι χρηματιστηριακές αρχές της Νότιας Κορέας συνεδρίασαν εκτάκτως προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των επιπτώσεων που προκαλεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σταϊνμάιερ: Θλιβερή μέρα για την Ευρώπη και τη Βρετανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι σήμερα είναι “μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη και την Βρετανία”.

“Τα νέα σήμερα το πρωί από τη Βρετανία είναι πράγματι απογοητευτικά. Μοιάζει να είναι μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη και τη Βρετανία”, είναι το μήνυμα του.

Τελευταία επίσημα στοιχεία: 52% ψήφισαν υπέρ του Brexit. Μη αναστρέψιμο το αποτέλεσμα

Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν λίγο.

Τα στοιχεία μέχρι πριν από λίγη ώρα δείχνουν ότι το 52% των ψηφοφόρων ψήφισε έξοδο από την ΕΕ και ο αριθμός των καταμετρημένων ψηφοδελτίων αρκεί ώστε το αποτέλεσμα να είναι μη αναστρέψιμο.

Δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ ζητά τώρα βουλευτής της ακροδεξιάς στην Ολλανδία.

“Και οι Ολλανδοί έχουν το δικαίωμα σε ένα δημοψήφισμα. Το Κόμμα για την Ελευθερία ζητεί συνεπώς δημοψήφισμα για ένα Nexit, δηλαδή μια έξοδο της Ολλανδίας από την ΕΕ”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του.

Γκάμπριελ: “Ανάθεμα! Κακή ημέρα για την Ευρώπη”

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε, ότι η ψήφος της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι “μια κακή ημέρα για την Ευρώπη”.

“Ανάθεμα! Μια κακή ημέρα για την Ευρώπη”, έγραψε στο Twitter ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

"google ad"

Συνεργάτης Κάμερον: Σε αχαρτογράφητα νερά η Βρετανία

Η Βρετανία βρίσκεται τώρα σε αχαρτογράφητα νερά, δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. “Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά”, δήλωσε σε δημοσιογράφους. “Όλοι είναι πραγματικά κουρασμένοι. Δεν έχουν κοιμηθεί”, πρόσθεσε.

Δημοψήφισμα και στην Ιρλανδία

Σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, κάλεσε το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική “βιτρίνα” του IRA. Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση “έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους”, δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...