20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δημ. Στρατούλης: Υπάρχουν εναλλακτικές που στοιχίζουν λιγότερο από μια επαίσχυντη συμφωνία

Ημερομηνία:

«Η χώρα δεν θα χαθεί αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές. Έχει δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους για να τοποθετηθεί ο λαός. Υπάρχουν εναλλακτικές που στοιχίζουν λιγότερο από το να υπογράψουμε μία τέτοια επαίσχυντη και κατάπτυστη συμφωνία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης αναφερόμενος στη Βουλή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Για τις προτάσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό σύστημα (κατάργηση ΕΚΑΣ, μείωση συντάξεων κ.α.) ο Δ. Στρατούλης δήλωσε εμφατικά: «αυτά δεν περνάνε, γιατί οδηγούν σε πραγματική εξόντωση των συνταξιούχων». «Πολιτικά και δεοντολογικά δεν υπάρχει περίπτωση», πρόσθεσε.

«Καταρρίπτεται όλη η κριτική που έκανε η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, στην οποία δυστυχώς έχουν προσχωρήσει και πολιτικά κόμματα, που το βασικό της επιχείρημα ήταν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν ήταν έτοιμη, δεν είχε κοστολογημένες προτάσεις», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Αλλού αυτά», απάντησε για την Πέμπτη φάλαγγα ο Β. Κεγκέρογλου κατηγορώντας τον Δ. Στρατούλη ότι κάνει ένα ολέθριο λάθος όχι για τον ίδιο, αλλά για την χώρα. «Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται, εγώ δεν είπα ονόματα κομμάτων», σχολίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

«Η αιτία της καθυστέρησης ήταν η αδιάλλακτη στάση κυρίαρχων κύκλων ανάμεσα στους δανειστές. Η πρότασή τους ήταν συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο Δ. Στρατούλης.

«Όλο το πακέτο είναι απορριπτέο από την κυβέρνηση. Δεν θα συνεχίσουμε τις πολιτικές της λιτότητας που φτωχοποίησαν και ανεργοποίησαν την κοινωνία και το λαό, που ταπείνωσαν τη χώρα», επεσήμανε ο Δ. Στρατούλης και πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε γιατί το κάνουν αυτό. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για τις μνημονιακές πολιτικές και την λιτότητα. Θέλουν να συντρίψουν την οποία αντίσταση υπάρχει στις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας, να συνεχίσουν ένα καθεστώς νεοαποικιοκρατίας στη χώρας γιατί τους συμφέρει – κάνουν και μπίζνες την ίδια ώρα».

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...