21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διάσωση γύπα μέσω θαλάσσης στα Σφακιά | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τη διάσωση ενός γύπα στα Σφακιά μέσω θαλάσσης περιγράφει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων:

Ένας νεαρό Όρνιο, παρατηρήθηκε να βρίσκεται επί τρεις ημέρες συνεχώς σε σπηλιά στα Σφακιά. Πρόκειται για σπηλιά προσβάσιμη μόνο από θαλάσσης, δίπλα στην σπηλιά Δασκαλογιάννη. Ήταν πολύ τυχερό γιατί κάποιοι λουόμενοι το εντόπισαν και ανησύχησαν για την παράξενη συμπεριφορά του ζώου. Ο κος Ευάγγελος Δούσης ενημέρωσε τηλεφωνικά αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7) τους εθελοντές μας στα Χανιά. Άμεσα μεταβήκανε στο σημείο δύο εθελοντές ο κος Μπάμπης Δασκαλάκης και κος Γιάννης Χαζιράκης, οι οποίοι με την καθοδήγηση του κου Δούση κολύμπησαν πάνω από 700 μέτρα μέχρι την σπηλιά, έπιασαν τον γύπα και κρατώντας τον επέστεψαν και πάλι κολυμπώντας.

Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη για τους συμμετέχοντες διάσωση. Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον κο Δασκαλάκη να βγαίνει από την θάλασσα αγκαλιά με το Όρνιο!  Πρόκειται για νεαρό πουλί, εξαντλημένο, αδύνατο, αφυδατωμένο με σημάδια δηλητηρίασης. Αμέσως του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες , ενυδατώθηκε και ήδη φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει έτσι και μόλις αποθεραπευτεί να επιστρέψει στον φυσικό του ρόλο.

Δεν υπάρχουν λόγια για τους εθελοντές που υπερβαίνουνε συνεχώς τον εαυτό τους, σωματικά , ψυχικά αλλά και οικονομικά με μόνο σκοπό να βοηθήσουν τα αγρίμια που βρίσκονται σε ανάγκη! Ευχαριστούμε πολύ για πολλοστή φορά το μέλος του ΕΚΠΑΖ κο Ζήση Νταλαμπύρα του οποίου οι βοήθεια και οι εξειδικευμένες γνώσεις έχουν σώσει πολλούς κρητικούς γύπες και όχι μόνο! Πολλά μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους. Πολλή καλή δουλειά!!!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=idIhTlJCjCY”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...