22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διέκοψαν τον Σόιμπλε και έπεσαν «νεκροί» διαμαρτυρόμενοι για το κλίμα – “Ξαπλώστε όσο θέλετε”, είπε ο Σόιμπλε | Βίντεο

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρία die-in (κατά την οποία οι συμμετέχοντες ξαπλώνουν κάτω υποδυόμενοι τα πτώματα) διοργάνωσε μια ομάδα περίπου 20 ακτιβιστών στην γερμανική βουλή.

Οι νεαροί φοιτητές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον δραστικό τρόπο για τα ανεπαρκή μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης ως προς την κλιματική αλλαγή.
Η διαμαρτυρία σημειώθηκε εχθές κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης της Bundestag με τίτλο «Νεολαία και Βουλή», στην οποία παρευρίσκονταν πολλοί φοιτητές.

Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είκοσι άτομα σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, κατευθύνθηκαν στον χώρο μπροστά από την έδρα του προέδρου της Bundestag και ξάπλωσαν μπροστά του, παριστάνοντας τους νεκρούς.

Σύμφωνα με το Associated Press, o πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας παρέμεινε ατάραχος μπροστά σε αυτήν την παράξενη διαμαρτυρία και είπε στους φοιτητές:

«Ξαπλώστε όση ώρα θέλετε. Οφείλω όμως να σας προειδοποιήσω ότι αύριο το μεσημέρι η βουλή θα πρέπει να συνεδριάσει υπό την προεδρία μου, οπότε μέχρι εκείνη την ώρα πρέπει να έχετε φύγει».

Ένας εκ των διοργανωτών της die in διαμαρτυρίας, o ακτιβιστής Μαξιμίλιαν Ράιμερς, είπε στο γερμανικό πρακτορείο DPA ότι στόχος των συμμετεχόντων ήταν να εκφράσουν πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα με την κλιματική αλλαγή, για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ