17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διαδικτυακή εκδήλωση “ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ: Εγκλεισμούς, στρατιωτική διαχείριση, ρατσιστικές πολιτικές εξώσεις, απελάσεις, ναυάγια”

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση με τιτλο: “ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ: Εγκλεισμούς, στρατιωτική διαχείριση, ρατσιστικές πολιτικές εξώσεις, απελάσεις, ναυάγια”

Θέμα θα είναι η ορατότητα και η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στη στρατιωτική διαχείριση, τις ρατσιστικές πολιτικές και το σύνολο των απάνθρωπων πρακτικών στις οποίες υπόκεινται.

Εισηγήσεις:

– Parwana Amiri, προσφύγισσα στην Ριτσώνα

– Ιάσωνας Αποστολόπουλος, Διασώστης

– Solidarity with Migrants, Aνοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες, Αθήνα

– Stop War on Migrants, Ανοιχτή Συνέλευση, Θεσσαλονίκη

– Κατάληψη Ρόζα Νέρα

– Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατφόρμα Zoom (θα στείλουμε τον σύνδεσμο προσεχώς) και θα μεταδοθεί σε facebook live.

Παραθέτουμε το αρχικό κάλεσμα:

Οι συνελεύσεις της Κατάληψης Rosa Nera και του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών Χανίων απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για τις 30 Γενάρη ως μέρα δράσεων, διαμαρτυρίας και ορατότητας για τον πόλεμο ενάντια στην προσφυγιά και την ανθρώπινη μετακίνηση.

Ο στόχος του καλέσματος είναι μέσα από μικρές δράσεις και ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε συλλογικότητας, να αναδείξουμε ως κεντρικό θέμα την αναζήτηση απαντήσεων ενάντια στη στρατιωτική διαχείριση της προσφυγιάς και της μετανάστευσης σε μια περίοδο σχετικής αποσιώπησης, απώθησης των ευθυνών για μια σειρά από ταξικά και απάνθρωπα εγκλήματα: βίαιες επαναπροωθήσεις, παραβιάσεις του ασύλου μέσα από τις πρόσφατες διακρατικές συμφωνίες, εξώσεις από την προσφυγική στέγη, αποκλεισμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεια, ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της διάσωσης, ναυάγια, θλιβερές συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα εγκλεισμού, όξυνση του μιλιταρισμού παράλληλα με την υποτίμηση της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...