19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας των ΗΠΑ: Μην περιμένουμε εμβόλια για τον κορωνοϊό τον χειμώνα

Ημερομηνία:

Ο διακεκριμένος ερευνητής των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων στο Εθνικό Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον χειμώνα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

«Μην περιμένουμε εμβόλια αυτό τον χειμώνα. Ο χειμώνας θα βγει με μέτρα δημόσιας υγείας…», είπε ο Γιώργος Παυλάκης, οριοθετώντας την μαζική παραγωγή και διάθεση των πρώτων εμβολίων στην παγκόσμια κοινότητα στα μέσα του 2021.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γενικότερη εικόνα, σε σχέση με το παρελθόν, είναι αισιόδοξη, λόγω της «πρωτοφανούς συνεργασίας μεταξύ των εταιριών που πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές για τη δημιουργία εμβολίων».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «αν είχαμε κάνει, σε διεθνές επίπεδο, καλύτερη επένδυση για τον κορωνοϊό, θα ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι με τον SARS-2».

Σε σχέση με την ελληνική αντίδραση απέναντι στον ιό, ανέφερε ότι «ο φόβος μπροστά στο άγνωστο ήταν ο κύριος λόγος που η Ελλάδα πήγε πολύ καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Οι προοπτικές για το εμβόλιο, τα φάρμακα και τις ανοσοθεραπείες απέναντι στη νόσο Covid-19, όπως και οι εξελίξεις που καταγράφονται διεθνώς και στη χώρα μας σχετικά με την πανδημική κρίση, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα κορυφαίων εισηγητών στην πρεμιέρα του μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, τον νέο κύκλο του οποίου άνοιξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...