20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διαλύουν τη ναυπηγική κληρονομιά της Ελλάδας – Καταστρέφονται εκατοντάδες καϊκια με επιδότηση

Ημερομηνία:

Ρίγη προκαλεί η πρόταση «η περαίωση του φυσικού αντικειμένου της διάλυσης των αλιευτικών σκαφών εξελίσσεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια», που περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τα ποσά που καταβάλλονται σε αλιείες που επιδοτούνται για να αποσυρθούν από το επάγγελμα.

Πρόκειται για τη πολυσυζητημένη διάλυση εκατοντάδων, ξύλινων ως επί το πλείστον, παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών, για τη σωτηρία των οποίων έχουν κινητοποιηθεί σειρά οργανώσεων και ομάδων πολιτών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η πληρωμή συνολικά 8.806.272,5 ευρώ, που αφορά τη μέχρι σήμερα εκκαθάριση 115 κατατεθειμένων φυσικών φακέλων-αιτημάτων πληρωμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «η περαίωση του φυσικού αντικειμένου της διάλυσης των αλιευτικών σκαφών εξελίσσεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία δυναμική και συνεχής ροή στη διαδικασία της εκκαθάρισης των φακέλων των ενταγμένων πράξεων με ταυτόχρονη πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Μέτρου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ