13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διαμαρτυρία απο τα Χανιά για τις εταιρείες μουσικών δικαιωμάτων

Ημερομηνία:

Εξόρμηση στα Χανιά έχουν κάνει εταιρείες μουσικών δικαιωμάτων ζητώντας απο καταστηματάρχες τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στα “πνευματικά δικαιώματα” προκαλώντας την αντίδραση των καταστηματαρχών.
Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει τα εξής :

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μετά τις καταγγελίες διαφόρων μελών του για επισκέψεις ανθρώπων από την Α.Ε.Π.Ι και την GEA ζητώντας χρηματικά ποσά για την χρησιμοποίηση μουσικής εντός των καταστημάτων τους, οφείλει να καταγγείλει τέτοιου είδους πρακτικές που έχουν σαν στόχο την περαιτέρω οικονομική εξάντληση και εξόντωση των τοπικών επιχειρήσεων.

Θεωρούμε απαράδεκτο τέτοιες εποχές όπου το ελληνικό εμπόριο παλεύει να κρατηθεί όρθιο και να στηρίξει τις θέσεις εργασίας του να βάλετε ακόμα και από αυτές τις «μη κερδοσκοπικές εταιρείες» ζητώντας από τους συναδέλφους μας «χαράτσι» για την μουσική που ίσως έχουν στα καταστήματα τους.

Οι λέξεις αλληλεγγύη και κατανόηση θα πρέπει να γίνουν αντιληπτές από όλους έτσι ώστε όλοι μας να βγούμε περισσότερο ενωμένοι από την βαθιά αυτή κρίση.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ