13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διαμαρτυρία της Λαϊκής Ενότητας με “κίτρινα γιλέκα” έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία

Ημερομηνία:

Με “κίτρινα γιλέκα” επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν μέλη και ακτιβιστές της Λαϊκής Ενότητας έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Όπως σημειώνει το iskra.gr, πολλοί ακτιβιστές και πολίτες φορώντας κίτρινα γιλέκα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΛΑΕ και διατράνωσαν με την παρουσία τους έξω από τη γαλλική πρεσβεία την ανάγκη ανάλογα νικηφόρα κινήματα, όπως αυτό της Γαλλίας, το καθένα με τη δική του πρωτοτυπία και κινηματική φαντασία, να δημιουργηθούν στη χώρα μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας.

Η εκδήλωση αυτή της ΛΑΕ ήταν, ταυτόχρονα, εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τραγική κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας και συγκεκριμένα διαμαρτυρία για την λιτότητα, τους υπερβολικούς φόρους στα καύσιμα, την εξαπλούμενη φτώχεια και ανεργία, τους εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις, το κύμα πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και τις αθρόες αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης όπου έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

“Όσοι αγωνίζονται, κερδίζουν. Με τον αγώνα μας σήμερα ενάντια στους πλειστηριασμούς κατορθώσαμε να αναβληθούν οι 7 από τους 21 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κι αυτό το θεωρούμε μία επιτυχία. Αν είμαστε πιο πολλοί, αν είμαστε ενωμένοι και σηκωθούμε από τους καναπέδες μας , να ξέρει ο κόσμος ότι μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Όπως γίνεται αυτήν την ώρα στην Γαλλία με το κίνημα των «Κίτρινων γιλέκων».

Είμαστε εδώ, έξω από την Γαλλική Πρεσβεία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο κίνημα αυτό και να πούμε στον ελληνικό λαό , να του στείλουμε ένα μήνυμα. Ό,τι γίνεται στην Γαλλία, πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, γιατί εδώ υπάρχει μεγάλος πόνος, υπάρχει μεγάλη αγωνία και υπάρχει και σκοτάδι βαθύ για το μέλλον.

Θέλω να καταγγείλω από αυτήν την θέση αυτόν τον βρώμικο αυταρχισμό που βλέπετε πίσω σας. Αυτόν τον κύριο κι αυτούς τους κυρίους (δείχνει την διμοιρία της ΥΜΕΤ)  που κάθονται εδώ και φράζουν το πεζοδρόμιο. Το πεζοδρόμιο δεν ανήκει στην Γαλλική Πρεσβεία. Δεν είναι γαλλικό έδαφος. Το πεζοδρόμιο είναι για τους πολίτες και δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο πεζοδρόμιο για να φτάσουμε μπροστά στην Γαλλική Πρεσβεία. Δεν φτάνει που προστατεύουν μία άνομη κυβέρνηση, έρχονται τώρα να προστατέψουν και τον κ. Μακρόν, ένα αντιδημοφιλές πρόσωπο σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούν και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν.

Θέλω να πω βεβαίως ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί (δείχνει την ΥΜΕΤ) ή κυρίως αυτοί.

Φταίνε αυτοί που κυβερνάνε. Φταίει η Γεροβασίλη και φταίει ο Τσίπρας. Αυτοί οι τρισάθλιοι οι οποίοι δυστυχώς νομίζουν ότι ασκούν εξουσία. Δεν ασκούν εξουσία. Είναι υπάλληλοι των τραπεζών, είναι υπάλληλοι της Τρόικα, είναι υπάλληλοι των Βρυξελλών  και της Γερμανο-αμερικανοκρατίας στην Ελλαδα.

Τους καταγγέλλουμε! Εμείς θα νικήσουμε… Θα γίνουμε στη συνέχεια πιο πολλοί και θα είμαστε αυτοί που θα χαράξουν το μέλλον για την Ελλάδα μας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ