16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Διαμαρτύρονται στο ΕΠΑΛ Μουρνιών για την περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των μαθητών

Ημερομηνία:

Οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Μουρνιών όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα. Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών από εδώ και στο εξής οι μετακινήσεις μέσω ΚΤΕΛ των μαθητών που έμεναν σε απόσταση 4 χλμ από το ΕΠΑΛ πλέον δε θα είναι φωρεάν αλλά θα πρέπει να πληρώνουν το μισό εισιτήριο. Το αποτέλεσμα είναι οι οικογένειες των μαθητών να επιβαρρύνονται με ένα σημαντικό κόστος σε ένα εισόδημα που είναι ήδη πετσοκομμένο.

Να σημειώσουμε ότι έως πρόσφατα σε σχολεία και του νομού Χανίων οι Διευθυντές έδιναν ειδικό μαθητικό δελτίο με το οποίο καλυπτόταν το ποσό, όμως πλέον αυτό σταμάτησε.

Δείτε τι αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μουρνιών προς τους βουλευτές Χανίων, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων αλλά και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων:

«Έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα με την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου η οποία μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν για τους μαθητές που κατοικούν σε απόσταση τεσσάρων χλμ.  από τη σχολική μας έδρα. Όπως όμως ανακοινώθηκε από το σχολείο και εφαρμόζεται ήδη, οι παραπάνω μαθητές ( κάτοικοι μεγαλύτερης απόστασης 4 χλμ.) πλέον θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν  για την μετακίνηση τους ένα ποσό πολύ σημαντικό για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Όπως είναι αναμενόμενο υπάρχει έντονη διαμαρτυρία σε αυτό , τόσο από τους μαθητές που ήδη σχεδιάζουν ( από όσο γνωρίζουμε )  κινητοποιήσεις , όσο και από εμάς τους γονείς .

Σας παραθέτουμε λοιπόν τα παρακάτω θέματα για προβληματισμό , αλλά και πιθανές ουσιαστικές παρεμβάσεις στο σοβαρό αυτό θέμα.

Τις προηγούμενες χρονιές δεν υπήρχε αυτό το θέμα και τα έξοδα τα κάλυπτε το Δημόσιο στα πλαίσια της δωρεάν παιδείας .

2.Ο προϋπολογισμός των οικογενειών επιβαρύνεται σημαντικά , σε εποχές που τα οικονομικά όλων είναι πολύ δύσκολα.

3.Η αλλαγή αυτή γίνεται τέσσερις περίπου μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

4.¨Ακούστηκε¨  ……. ότι θα μπορούσαν ή θα μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν σε κοντινότερα σχολεία για να μην χρειάζονται μετακινήσεις με λεωφορεία. Όμως στην περίπτωση αυτή το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου υποβαθμίζεται και αποψιλώνεται από  μαθητικό δυναμικό , δεδομένου ότι το σχολείο αυτό έχει πολύ καλή εκπαιδευτική φήμη και δομή και επιλέγεται από ικανό αριθμό μαθητών.

5.Πρέπει να επισημάνουμε το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας στην πρόσβαση των παιδιών με τα πόδια (λόγω κόστους) γιατί οι γύρω δρόμοι είναι ταχείας κυκλοφορίας και χωρίς πεζοδρόμια ,άρα ο κίνδυνος ατυχήματος ή δυστυχήματος πολύ μεγάλος και υπαρκτός.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε  την μη εφαρμογή του μέτρου όσον αφορά το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου ούτε αυτό το σχολικό έτος αλλά και γενικότερα ούτως ώστε να έχουμε ομαλή σχολική χρονιά.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...