27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Διαπεριφερειακό Συνέδριο του ευρωπαϊκό προγράμματος “MEDEA: Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε Μεσογειακές Περιοχές”

Ημερομηνία:

Στις 15 και 16 Μαίου 2013 στην Λευκωσία (Κύπρος) θα πραγματοποιηθεί το τελικό Ευρωπαϊκό Διαπεριφερειακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκου Προγράμματος «MEDEEA : Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου (eea) σε Μεσογειακές Περιοχές» με την συμμετοχή όλων των εταίρων του προγράμματος και πολλών ενταγμένων στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Δήμων.Στο πρόγραμμα MEDEEA συμμετέχουν εννέα περιοχές από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία, με κοινό στόχο τη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης της ενέργειας και τη γνωστοποίηση και ευρεία εφαρμογή των καλύτερων Ευρωπαϊκών ενεργειακών πρακτικών που αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε αστικό επίπεδο. Από την Κρήτη συμμετέχουν και έχουν δραστηριοποιηθεί οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Αρχανών-Αστερουσίων, Ανωγείων και Γόρτυνας.

H Περιφέρεια Κρήτης (Ενεργειακό Κέντρο) παρείχε στους Δήμους τεχνική υποστήριξη και μετέδωσε την απαραίτητη τεχνογνωσία για την εκπόνηση των Σχεδίων Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας. Χρηματοδότησε δέ την Πιστοποίηση κατά το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο (European Energy Award – eea®) – από Διεθνή Επιθεωρητή – των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Φαιστού, και Μαλεβιζίου που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, εξασφαλίζοντάς τους μία σημαντική διάκριση ιδιαίτερα χρήσιμη και μελλοντικά απαραίτητη για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα της ΕΕ και Ευρωπαϊκά ή Εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

H Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι της Κρήτης προετοιμάζονται για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και έργων στα πλαίσια της «Έξυπνης εξειδίκευσης» που απαιτεί προαπαιτούμενο της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Οι Δήμοι της Κρήτης επέδειξαν ιδιαίτερη δραστηριοποίηση στο πρόγραμμα και πέτυχαν τις υψηλότερες επιδόσεις μεταξύ των Δήμων όλων των Μεσογειακών χωρών.  Στο συνέδριο της Κύπρου θα βραβευθούν επισήμως οι Δήμοι της Κρήτης, μεταξύ των Δήμων άλλων Περιφερειών. Οι Δήμαρχοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Φαιστού, και Μαλεβιζίου θα παραβρεθούν στην τελετή βράβευσης και θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους στον Ενεργειακό τομέα κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...

Αυξήθηκαν τα φέσια προς την εφορία – Με χρέη πάνω από 3,8 εκατ. φορολογούμενοι

Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και εν γένει το αυξημένο κόστος ζωής, δυσκολεύουν αφάνταστα...