20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διασυνδέσεις υπόκοσμου με το πολιτικό κατεστημένο στα Χανιά καταγγέλλει με επίσημη αναφορά του ο Υποδιοικητής Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων

Ημερομηνία:

Διάλυση της τοπικής αστυνομίας και διαπλοκή πολιτικού κατεστημένο με εγκληματικά κυκλώματα με σκοπό την προάσπιση παράνομων οικονομικών συμφερόντων τα οποία είχαν πληγεί από τη δραστηριότητα του πλέον απόστρατου Υποστράτηγου Κουτσαυτάκη Αρτέμιου καταγγέλλει ο Υπαστυνόμος Α’ Γιώργος Κορνιζάκης στρεφόμενος ενάντια και στον βουλευτή Μανούσο Βολουδάκη για παλαιότερες δηλώσεις περί ξυλώματος “κυκλώματος επίορκων αστυνομικών”. Η συγκεκριμένη αναφορά έφτασε και στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β. Τσουκαλά.

Σύμφωνα με την αναφορά του Υπαστυνόμου Α’ (253270) ΚΟΡΝΙΖΑΚΗ Γεώργιο του ΤΔΝ Χανίων προς την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Κρήτης, την οποία κατέθεσε στη Βουλή και κοινοποίησε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βολουδάκης Μανούσος, ανέφερε σε αθηναϊκή εφημερίδα ότι «με δικές του ενέργειες και παρεμβολές ξήλωσε κύκλωμα επίορκων αστυνομικών από τα Χανιά», χωρίς φυσικά να παραθέσει αποδεικτικά στοιχεία επί των λεγόμενων του, ενώ δεν έχει σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος κάποιου αστυνομικού ούτε εκκρεμεί ουδεμία πειθαρχική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων η αναφορά αναφέρει ότι οι “ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ” κατά τον κ. Βολουδάκη είναι μία ομάδα αστυνομικών που ενέργησε με εντολές του απόστρατου πλέον Υποστρατήγου Κουτσαυτάκη Αρτέμιου.

Σύμφωνα με τον κ. Κορνιζάκη:

“Είναι προφανές το πολιτικό παιχνίδι που επιχειρείται και πάλι πίσω από τις πλάτες της Αστυνομίας από συγκεκριμένο όπως διαφαίνεται πολιτικό γραφείο, προκειμένου ενδεχομένως εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα (δεν βλέπω άλλο λόγο), θέλοντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο να σπιλώσουν συγκεκριμένο ανώτατο αξιωματικό, πλέον απόστρατο, ο οποίος με «χειρουργικές επεμβάσεις» κατά την διάρκεια της απολύτως επιτυχημένης Διοικήσεως του, εκκαθάρισε τον Νομό Χανίων από τα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα”.

Ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Μα αυτά τα συμφέροντα που είχαν πληγεί από τη δράση της αστυνομίας: “τοπικά τεράστια παράνομα οικονομικά συμφέροντα” που δραστηριοποιούνται και στην “διακίνηση του μαύρου χρήματος”:

“Και τα συμφέροντα αυτά είναι πλέον γεγονός, τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται, ότι ενοχλούν και επηρεάζουν τα πολιτικά γραφεία. Και τα πολιτικά γραφεία αντί να συμβάλουν στην ουσιώδη πάταξη του εγκλήματος, τι κάνουν τελικά? Να μας εξηγήσουν εάν η πολιτική κατάσταση αυτού του τόπου τελικά συμβαδίζει με την εφαρμογή του Νόμου ή όχι. Υποθάλπονται τελικά ή απορρίπτονται οι ενδεχόμενες απόψεις κακοποιών ψηφοφόρων οι οποίοι προδήλως ενεργούν δυσφημώντας και σπιλώνοντας το όνομα ικανότατου Αξιωματικού και κατ’ επέκταση των υφισταμένων οργάνων που ενήργησαν νόμιμα υπό των εντολών του”.

 

Διαβάστε όλη την αναφορά του αστυνόμου και πλέον Υποδιοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων κ. Γεώργιου Κορνιζάκη όπως κατατέθηκε στη Βουλή μέσω της ερώτησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Β. Τσουκαλά.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο Υπαστυνόμος Α’ (253270) ΚΟΡΝΙΖΑΚΗΣ Γεώργιος του ΤΔΝ Χανίων

Προς

Την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Κρήτης

Στρατηγό ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

"google ad"

(ιεραρχικώς)

κ. Γενικέ,

Οφείλω να αναφερθώ στην αρμοδιότητα σας, ειπών τα εξής:

Την 20-9-2014 δημοσιεύθηκε στην αθηναϊκή εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»  μνεία του κ. Μανούσου Βολουδάκη τοπικού Βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος στην οποία συν των άλλων ανέφερε ότι:

«ενεργώντας ως άλλος Τζαίημς Μποντ, συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να ξηλωθεί από τα Χανιά ύποπτο και υπερδραστήριο κύκλωμα επίορκων αστυνομικών φτάνοντας μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια.»

χωρίς να δίδει περισσότερα στοιχεία και «φωτογραφίζοντας» με τα λεγόμενα του τον πρώην Διευθυντή Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Υποστράτηγο σήμερα εν αποστρατεία ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ Αρτέμη ως επίσης και τους υμών λοιπούς Αξιωματικούς που ενεργήσαμε νομίμως κατ’ εντολών του.

Έκπληκτος από αυτήν την εξέλιξη και αισθανόμενος ομοίως θιγόμενος τηλεφώνησα στον εκδότη της εφημερίδας την 3-10-2014 στο τηλέφωνο  210 6901412 και ζήτησα διευκρινήσεις. Ο εκδότης κ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ χαριτολόγησε και απέφυγε να δώσει πειστικές απαντήσεις αναφέροντας ότι καλύτερο είναι να ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα και όχι για κάτι το οποίον έλαβε έκταση άνευ λόγου. Παρά ταύτα με ενημέρωσε ότι το θέμα γεννήθηκε κατόπιν ατύπου συζητήσεως μεταξύ δημοσιογράφου συνεργάτου της εφημερίδας και του Βουλευτή και, μεταξύ των διημείφθην τα ανωτέρω, εν συνεχεία ο δημοσιογράφος τα αναδημοσίευσε στο φύλλον της 20-9-2014 για το οποίο ζήτησα να μου αποστείλει αντίγραφο και, ακολούθως προκλήθηκε ο σάλος.

Για την όλη φυσικά έντυπη και ηλεκτρονική παραφιλολογία, τόσο η Γ.Π.Α.Δ. Κρήτης όσο και η Δ/νση Αστυνομίας Χανίων ,σαφώς και τυγχάνετε ενήμερες από το ενταύθα Γραφείο Τύπου το οποίον σας αναφέρει όλα τα θέματα που δημοσιεύονται ευρέως. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Γραφείου Τύπου, ήτοι η παρακολούθηση των δημοσιεύσεων που ενδιαφέρουν την Υπηρεσία. Παρά ταύτα, σας επισυνάπτω αντίγραφα από τις διαδικτυακές δημοσιεύσεις τοπικού ηλεκτρονικού δίαυλου.

Για το γεγονός αυτό, καίτοι τυγχάνετε γνώστες και έχει προκληθεί μεγαλειώδες σάλος στην τοπική κοινωνία η οποία ψάχνει να εντοπίσει τους «βρώμικους αστυνομικούς», τόσο η Υπηρεσία σας αλλά όσο και η υφιστάμενη και καθ’ ύλην αρμόδια Δ/νση Αστυνομίας Χανίων τηρείτε «σιγήν ιχθύος», καθ’ όσον ουδεμία επίσημη ανακοίνωση επί του σοβαροτάτου αυτού θέματος δόθηκε στην δημοσιότητα, ώστε να διευκρινίζονται τα τεκταινόμενα και να μην δημιουργείται κλίμα παραπληροφόρησης του κοινού, τουλάχιστον έως και σήμερον.

Κατόπιν τούτων και επειδή τόσο η παραφιλολογία αυτή όσο και η παραπληροφόρηση με θίγει και με προσβάλει προσωπικά, ως Αξιωματικό και ενεργό στέλεχος της Αστυνομικής Δ/νσεως Χανίων ως επίσης ενεργό μέλος των συνδικαλιστικών ενώσεων Αξιωματικών και Αστυνομικού Προσωπικού, όπως άλλωστε οφείλει να θίγεται και να προσβάλλεται και ο κάθε άλλος έντιμος αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Δ/νση Χανίων, παρακαλώ όπως συντομότερο δυνατόν δοθούν διευκρινιστικές απαντήσεις που ήδη έπρεπε να έχουν δοθεί τόσο σε μας τους Αστυνομικούς όλων των βαθμών, αλλά κυρίως στους ταλαίπωρους πολίτες αυτού του τόπου στα κάτωθι ερωτήματα:

Α) ενστερνίζεσθε τις δηλώσεις του Βουλευτή, περί ξηλώματος “κυκλώματος παράνομων αστυνομικών”;

Β) ξηλώθηκε όντως κύκλωμα επίορκων αστυνομικών το οποίον δρούσε στα Χανιά;

Γ) Εάν όντως ξηλώθηκε τέτοιο κύκλωμα, να δοθούν στην δημοσιότητα βαθμός και θέση εκάστου,

Δ) Εάν όντως ξηλώθηκε τέτοιο κύκλωμα, σε τι φάση βρίσκεται η πειθαρχική διαδικασία και, αν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι παράνομοι αστυνομικοί,

Ε) Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας? Έχει σχηματισθεί ποινική Δικογραφία? Έχουν διενεργηθεί συλλήψεις? Εάν δεν έχουν γίνει οι παραπάνω ανακριτικές πράξεις και η ενημέρωση του Εισαγγελέα, για ποίον λόγο δεν έγιναν και ποιους καλύπτουν;

Στ) Η αρμόδια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει επιληφθεί του θέματος;

Είναι προφανές το πολιτικό παιχνίδι που επιχειρείται και πάλι πίσω από τις πλάτες της Αστυνομίας από συγκεκριμένο όπως διαφαίνεται πολιτικό γραφείο, προκειμένου ενδεχομένως εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα (δεν βλέπω άλλο λόγο), θέλοντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο να σπιλώσουν συγκεκριμένο ανώτατο αξιωματικό, πλέον απόστρατο (και αυτό είναι το χυδαιότατο διότι κατά την ενεργό δράση του όλοι τον «έγλυφαν» και κυρίως αυτοί που σήμερα εκ του ασφαλούς τον κατηγορούν), ο οποίος με «χειρουργικές επεμβάσεις» κατά την διάρκεια της απολύτως επιτυχημένης Διοικήσεως του, εκκαθάρισε τον Νομό Χανίων από τα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα. Τούτο δε, προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας και από τα αρχεία, και δεν είναι μια απλή επισήμανση ενός απλού κατώτερου Αξιωματικού, όπως ο υποφαινόμενος. Δεν είναι τυχαίο, ότι κατά την επταετία 2007 έως 2013, κάθε εβδομάδα αναφέρονταν επισήμως εις τα ανώτερα κλιμάκια τουλάχιστον μία (1) εξιχνίαση κακουργηματικής πράξεως, διά συλλήψεως δραστών, κατάσχεσης πειστηρίων και σχηματισμό Δικογραφιών.

Στο μέρος που με αφορά και μου αναλογεί αναφέρω: αρχές Ιουνίου έτους 2011 και έχοντας κλείσει μόλις 8 μήνες ενεργού υπηρεσίας στα Χανιά , με κάλεσε στο γραφείο του ο τότε Δ/ντής Ασφαλείας Χανίων, Υποστράτηγος σήμερα (ε.α.) ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗΣ Αρτέμιος, ο οποίος διακατεχόμενος από απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και αξιολογώντας την σχετική εμπειρία μου επί εξειδικευμένων θεμάτων Ασφαλείας στο τομέα έρευνας και δίωξης ειδικών εγκλημάτων, μου ανέθεσε συγκεκριμένη δύσκολη αποστολή. Ειδικότερα, ο ανωτέρω Αξιωματικός θέλοντας να χτυπήσει ριζικά και να εξοντώσει τα κυκλώματα της βρώμικης νύχτας που δρούσαν στα Χανιά, μου ζήτησε να εξαφανίσω με κάθε νόμιμο Δικονομικό μέσω τον παράνομο τζόγο που βρισκόταν σε έξαρση, την ανεξέλεγκτη πορνεία που ομοίως βρισκόταν σε έξαρση ως επίσης να εντοπίσω, συλλέξω αποδεικτικά στοιχεία και ακολούθως σχηματίσω Δικογραφίες και να συλλάβω όλα τα κατακάθια των Χανίων , κατ’ επάγγελμα σωματέμπορους, μαστροπούς, προαγωγούς, μπράβους και εκμεταλλευτές αλλοδαπών και ημεδαπών γυναικών. Επίσης, ο ανωτέρω Αξιωματικός μου γνώρισε ότι θα έρθουμε σε σύγκρουση με τα ισχυρά παράνομα οικονομικά συμφέροντα του τόπου, δεν δίστασα όμως ούτε στιγμή. Σε άλλον Αξιωματικό ανέθεσε την πιο δύσκολη αποστολή έρευνας και δίωξης διακίνησης ναρκωτικών, σε άλλον της παράνομης διακίνησης όπλων, εκρηκτικών και πυρομαχικών και, ομοίως σε κάθε τομέα ανέθεσε σε ικανούς Αξιωματικούς την ριζική πάταξη κάθε μορφής βαριάς εγκληματικότητας.

Σας υποβάλω τα αποτελέσματα των ενεργειών που με αφορούν ήτοι το σύνολο της αποκλειστικά δικής μου δράσης από Ιούλιο 2011 έως Μάρτιο του 2014 κατ’ εντολή της εντίμου Διοικήσεως ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ:

Α) Παραβάσεις περί παράνομων λεσχών, καζίνων και τυχερών παιγνίων:

1. ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ:

ΕΞΗΝΤΑ (60)

2. ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ:

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ (25) νόμου 4002/11

3. ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ:

ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (35) Β.Δ. 29/71 κλπ

4. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΔΑΠΩΝ-ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ:

ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΞΙ (356) ΑΤΟΜΑ

5. ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Α) ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ : ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΑ (71)

Β) ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΙ Η/Υ: ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΔΥΟ (182)

Γ) ΜΑΡΚΕΣ (κομμάτια) : ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (35.000)

Δ) ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ (ΣΕ ΚΥΤΙΑ) : ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ (900)

Ε) ΠΕΣΑ (ΖΑΡΙΑ) : ΣΑΡΑΝΤΑ (40)

ΣΤ) ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ : ΤΡΙΑ (3)

Ζ) ΡΟΥΛΕΤΕΣ: ΜΙΑ (1)

Η) ΠΟΣΑ : ΕΞΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ (63.400) ?

Από την προαναφερόμενη δραστηριότητα, η οποία φυσικά είναι επισήμως καταγεγραμμένη και η οποία χαρακτηρίσθηκε ως εξαιρετική , λαμβανομένου υπ’ όψιν της εδαφικής αρμοδιότητος και πληθυσμιακής καλύψεως της περιφέρεια μας, ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ο παράνομος τζόγος από τα Χανιά, με αποτέλεσμα να σφραγισθούν με ενέργειές μας ΟΡΙΣΤΙΚΑ όλες οι παράνομες λέσχες και τα μίνι καζίνο που λειτουργούσαν και να μας αποδοθεί ηθική αμοιβή «επαίνου» για τις νόμιμες πράξεις μας. Είναι γεγονός, ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει στα Χανιά λέσχη ούτε για πρέφα.

Β) Παραβάσεις περί σωματεμπορίας, μαστροπείας, ελεύθερης πορνείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών:

1. ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ:

ΣΑΡΑΝΤΑ (40)

2. ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ( Άρθρα 323, 351 Π.Κ.):

ΔΕΚΑ (10)

3. ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ( άρθρα 348, 349 Π.Κ.):

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15)

4. ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ( ν. 2734/99) :

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ (25)

5. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΔΑΠΩΝ-ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ:

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ (36) ΑΤΟΜΑ

6. ΕΚΔΟΘΕΝΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ :

ΤΡΙΑ (3) -αναμένονται ακόμα τρία (3)-

7. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΝΤΑ ΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ:

ΤΡΕΙΣ (3) ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

8. ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Α) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ : ΠΕΝΤΕ (5)

Β) ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : ΤΡΙΑΝΤΑ (30)

Γ) ΦΟΡΗΤΟΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ: ΔΥΟ (2)

Δ) ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΙΚΟΣΙ (320)

Ε) ΕΡΩΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ: ΠΕΝΤΕ (5)

ΣΤ) ΦΟΡΗΤΟΙ Η/Υ : ΕΞΙ (6)

Ζ) ΠΟΣΑ: ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ (8.500) ?

ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΡΑΣΗΣ ΗΤΟΙ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΜΕΓΑΛΟ ΔΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΡ, ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΚΛΠ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΦΡΑΓΙΣΘΗΚΑΝ.

Για τις παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών επί Διοικήσεως ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ δεν θα αναφερθώ. Είναι τόσο πολλές και τα κατασχεθέντα ναρκωτικά σε δεκάδες κιλά τα δε παράνομα όπλα και εκρηκτικά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, που χρειάζεται πολλά κιλά χαρτί για να τα αναφέρω.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει, να συγκριθεί η δραστηριότητα αυτή της ασφάλειας Χανίων με τις Αστυνομικές Δ/νσεις Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Ιδίως του Ηρακλείου, που είναι μία πόλη 300.000 ατόμων με πενταπλάσια ύποπτα καταστήματα , και όχι 80.000 ατόμων που είναι τα Χανιά. Να μας παρουσιασθεί η δράση των υπηρεσιών προς σύγκριση. Και να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα. Επίσης να συγκριθούν οι σφραγίσεις των παράνομων καταστημάτων. Έχουν καταμετρηθεί όλα όπως κάναμε εμείς? Έχουν ελεγχθεί όλα όπως κάναμε εμείς? Έχουν σφραγισθεί οριστικά οι παράνομες λέσχες του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου όπως κάναμε εμείς? Έχουν σφραγισθεί οριστικά ή έστω και προσωρινά τα κακόφημα μπαρ όπως κάναμε εμείς? Εάν ναι έχει καλώς. Εάν όμως όχι για ποίον λόγο? Και ο μόνος λόγος που το αναφέρω αυτό είναι διότι στα Χανιά εμείς καταφέραμε και απαλλαχτήκαμε από τα κυκλώματα και να εξαφανίσουμε τα παράνομα καταστήματα τους με κόστος όμως βαρύ. Ο μεν ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗΣ το πλήρωσε με αναίτια αποστρατεία, οι δε λοιποί με περίεργες και αναίτιες μετακινήσεις και ψυχολογικό πόλεμο. Εγώ προσωπικά αναγκάσθηκα να ζητήσω ο ίδιος την μετακίνηση μου σε άλλη μάχιμη υπηρεσία μη αντέχοντας το κλίμα δυσπιστίας και αμφιβολίας στο οποίο είχα περιέλθει και τον περίεργο ψυχολογικό «πόλεμο» τον οποίο ζούσα.

Η δράση όμως αυτή στα Χανιά, είναι φυσικό να ενόχλησε τα τοπικά τεράστια παράνομα οικονομικά συμφέροντα και την διακίνηση του μαύρου χρήματος. Και τα συμφέροντα αυτά είναι πλέον γεγονός, τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται, ότι ενοχλούν και επηρεάζουν τα πολιτικά γραφεία. Και τα πολιτικά γραφεία αντί να συμβάλουν στην ουσιώδη πάταξη του εγκλήματος, τι κάνουν τελικά? Να μας εξηγήσουν εάν η πολιτική κατάσταση αυτού του τόπου τελικά συμβαδίζει με την εφαρμογή του Νόμου ή όχι. Υποθάλπονται τελικά ή απορρίπτονται οι ενδεχόμενες απόψεις κακοποιών ψηφοφόρων οι οποίοι προδήλως ενεργούν δυσφημώντας και σπιλώνοντας το όνομα ικανότατου Αξιωματικού και κατ’ επέκταση των υφισταμένων οργάνων που ενήργησαν νόμιμα υπό των εντολών του.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Βαρύτατα προσβεβλημένος από την εμμέσως πλην σαφέστατη αδικαιολόγητη και, αναίτια επίθεση εναντίον μας από τον Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσο ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ αιτούμαι:

1. Την επιβεβαίωση ή την διάψευση των δηλώσεων του.

2. Την άμεση έκδοση επισήμου ανακοινώσεως.

3. Την άμεση δίωξη των «επίορκων αστυνομικών» που ανέφερε και εφ’ όσον αυτοί δεν υπάρχουν την άμεση αποκατάσταση των ονομάτων των οποίων «φωτογράφισε» με τις δηλώσεις του ή τέλος πάντων με την συζήτηση που είχε με κάποιον δημοσιογράφο κάποιας εφημερίδας , διά δημοσίου συγνώμης και μεταμέλειας.

4. Εάν και ο ίδιος αισθάνεται αδικημένος από την τάχα ή ενδεχόμενη διαστρέβλωση των λεγόμενων του, να εκφρασθεί δημοσίως στον λαό των Χανίων που τον εξέλεξε, στο ενταύθα αστυνομικό προσωπικό και, να δώσει δημόσια εξήγηση μέσω του τοπικού τύπου.

Τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της Αστυνομίας επιτέλους να τελειώσουν και, να μας αφήσουν να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας όπως ο Νόμος μόνο ορίζει και όχι η πολιτική βούληση του καθενός. Η πελατειακή σχέση πολιτευόμενων και ψηφοφόρων είναι παράδοση στην Ελλάδα από γενέσεως του Κράτους, πλην όμως αυτή η σχέση ευθύνεται βαρέως για το κατάντημα και τον εξευτελισμό της Χώρας παγκοσμίως. Και ο ταλαίπωρος λαός δικαίως πλέον στρέφεται αντιμέτωπος σε κάθε μορφής θεσμική εξουσία.

Στρατηγέ,

Λυπούμαι βαθύτατα για τα τεκταινόμενα , ως Υποδιοικητής πλέον της Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων έχω πολύ σοβαρότερα θέματα για να αναλώσουν τη σκέψη και τον χρόνο μου, αλλά δεν θα ανεχθώ προσβολή αδικαιολόγητη από κανέναν και για κανέναν. Πολιτικές δηλώσεις και αιχμές, έστω και ανεπίσημα ή με οποιαδήποτε άλλα πολιτικά «κολπάκια», για συναδέλφους χάριν εντυπωσιασμού και προς δημιουργία κλίματος αποδιοργάνωσης των Υπηρεσιών δεν θα μείνουν ουδέποτε ασχολίαστες, τουλάχιστον από μένα. Διότι τούτο επιδιώκουν οι κακοποιοί να βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας και αυτοί ακολούθως να κάνουνε τις βρομοδουλειές τους ανενόχλητοι.

Δεν επιθυμώ να παρουσιασθώ ως ο «σούπερ αστυνομικός», απλά κάνω τη δουλειά μου όπως ο Νόμος ορίζει, και υπόλογος είμαι μόνον στο Νόμο, και εφ’ όσον υπηρετώ σε νευραλγικούς τομείς, δεν δέχομαι παρεμβάσεις και προσβολές.

Κατά την τελευταία 10ετία έχω βαθμολογηθεί από τα προϊστάμενα κλιμάκια με γενικό βαθμό : άριστα δέκα (10) ήτοι «εξαίρετος», δεν έχω ποτέ κατηγορηθεί για παραπτώματα διαφθοράς χαρακτήρα, δεν υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος μου (ή αν υπάρχουν να μου παρουσιασθούν), δεν υφίστανται εις βάρος μου διοικητικές εξετάσεις σε εξέλιξη (τουλάχιστον έως σήμερα), έχω καθαρό ποινικό μητρώο και, θέτω δε εαυτόν εις την διάθεση της Υπηρεσίας και παρακαλώ διά τον άμεσο έλεγχο της περιουσιακής μου καταστάσεως, εγκρίνοντας την οποιαδήποτε ενέργεια από οποιοδήποτε αρμόδιο ελεγκτικό όργανο.

Επιπροσθέτως θα επιθυμούσα να ενημερωθεί ο Βουλευτής Χανίων, ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων, αποτελεί ποινικό αδίκημα αυτεπαγγέλτως διωκόμενο. Και εάν και εφ’ όσον η εφημερίδα αυτή διαστρέβλωσε τα λεγόμενα του χάριν δημοσιογραφικού εντυπωσιασμού, οφείλει να ενεργήσει αναλόγως και να αποκατασταθεί ΑΜΕΣΩΣ η υπηρεσιακή τάξη, ούτως ώστε εκτελέσουμε απρόσκοπτα τα καθήκοντά μας.

Η παρούσα υποβάλλεται κατ’ εφαρμογήν του μετά κόπων κτηθέντος ισχύοντος Συντάγματος των Ελλήνων και, δυνάμει των άρθρων περί ελευθέρας σκέψεως και εκφράσεως.

Χανιά τη 4 Οκτωβρίου 2014

Ευθαρσώς και μετά τιμής

Γεώργιος ΚΟΡΝΙΖΑΚΗΣ Υπαστυνόμος Α΄

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

1. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

(με την παράκληση όπως ανακληθεί εις την τάξη ο εν λόγω Βουλευτής)

2. ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

(ομοίως ως άνω)

3. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

(με την παράκληση υποβολής σχετικού ερωτήματος στο Σώμα, σχετικά με τις ως άνω αναφερθείσες ενέργειες του Βουλευτή)

4. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

(Με την επισήμανση όπως ενεργήσετε δεόντως)

5. ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

(ομοίως ως άνω)

6. Κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤ/ΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ.

Ως εκ των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Έχετε λάβει γνώση της ανωτέρω αναφοράς και του περιεχομένου της;

2.    Έχετε διασταυρώσει τις πληροφορίες που παραθέτει η εν λόγω αναφορά;

3.    Έχετε διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση επί του θέματος; Αν όχι, σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Β. Τσουκαλάς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...