19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Διασφαλίζουμε μισθούς, συντάξεις. Δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ»

Ημερομηνία:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιούνη, καθώς προέχει να διασφαλιστούν μισθοί και συντάξεις

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο κ. Φίλης, τόνισε ότι η 5η Ιούνη αποτελεί «τη στιγμή της αλήθειας», καθώς πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δισ. στο ΔΝΤ – αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε, όμως, στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, οι δανειστές θα πρέπει να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση, καθώς «δεν είναι δυνατόν το δανειακό πρόγραμμα να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο Ν. Φίλης, άφησε τα πράγματα «στον αέρα». «Θα το δούμε για δημοψήφισμα. Το Σύνταγμα δίνει πολλές δυνατότητες. Δεν θα δεχθούμε συμφωνία στην οποία δεν θα υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της οικονομίας».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ