18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Διεθνής συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις από την ελληνική βουλή

Ημερομηνία:

Στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις θα προχωρήσει στις αρχές Δεκεμβρίου η Βουλή.

Στόχος είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος και η προβολή μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης ότι οι οφειλές είναι απαιτητές, είναι νόμιμες και η Γερμανία αρνείται να τις καταβάλει.

Οι προπαρασκευαστικές διεργασίες του συνεδρίου θα εξετασθούν την προσεχή Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή η οποία έχει καλέσει σε ακρόαση τον καθηγητή νομικής κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη, Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Σημειώνεται πως ο κ. Φλογαΐτης μετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μαζί με τους καθηγητές Προκόπη Παυλόπουλο και Στέλιο Περράκη.

Στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται από την Επιτροπή της Βουλής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου έχουν προσκληθεί καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί και διπλωμάτες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Ήδη έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Τζουζέπε Τεζάουρο.

Σημειώνεται πως με πρόσφατη απόφασή του, το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας αναγνώρισε σε θύματα ναζιστικών εγκλημάτων να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη Γερμανία . Αυτό ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο και σε πολίτες άλλων χωρών, όπως της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...