15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διεκόπη για τις 23 Φλεβάρη η δίκη του δημάρχου Κ. Πελετίδη

Ημερομηνία:

Για τις 23 Φλεβάρη διεκόπη η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα μετά από μήνυση του τέως βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο Κ. Πελετίδης, υπογράμμισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα» (δείτε εδώ βίντεο).

Ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο».

Από νωρίς το πρωί, πλήθος λαού συγκεντρώθηκε μπροστά στο Δημαρχείο, για να υποστηρίξει αγωνιστικά τον Κ. Πελετίδη, να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του δήμου, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία.

Με επικεφαλής το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους δημάρχους Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο και Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, τους αντιδημάρχους, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, που ανέμενε το δήμαρχο και με συνθήματα εξέφραζε τη στήριξή του.

Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία και τον χαιρετισμό του Δημάρχου έξω από τα δικαστήρια:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=3_mLwP_s1Jo&feature=youtu.be”]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ