15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διηµερίδα «Ατυχήµατα, Καταστροφές, και Επαρχιακά Μέσα Ενηµέρωσης»

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2013 διημερίδα με θέμα, «Ατυχήματα, Καταστροφές και Επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης», που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (Ίδρυμα ‘Αγία Σοφία’) στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου, στα Χανιά.

Η διημερίδα απευθύνεται στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας των Δήμων, της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στους εκπροσώπους των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση ατυχημάτων και καταστροφών (πυροσβεστική, αστυνομία, ΕΚΑΒ, λιμενικό κλπ.) και στους εκπροσώπους των επαρχιακών μέσων ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί, τηλεοπτικοί σταθμοί, ενημερωτικά portal).

Στην διημερίδα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ρόλο και τη συνεργασία των Υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, των υπευθύνων πολιτικής προστασίας και των μέσων ενημέρωσης, στην επιτυχή αντιμετώπιση ατυχημάτων ή καταστροφών.

Στόχος, οι συμμετέχοντες, μέσα από συζητήσεις στο πλαίσιο ομάδων εργασίας, να καταλήξουν σε από κοινού συμφωνημένες αρχές και θεμελιώδεις κατευθύνσεις που θα τις εφαρμόσουν κατά την παρουσίαση, τον σχολιασμό και την αντιμετώπιση μελλοντικών ατυχημάτων και καταστροφών, αλλά και των οδηγιών προς το κοινό, εξασφαλίζοντας ελαχιστοποίηση των συνεπειών όπως επίσης την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού.

Οι εργασίες της διημερίδας περιλαμβάνουν ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές, που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στην αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών ως μέλη Υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ή ως δημοσιογράφοι.

Η διημερίδα που θα είναι ανοιχτή στο κοινό περιλαμβάνει:

1η ημέρα Σάββατο 11 Μαΐου

09:30-10:00 Έναρξη, καλωσόρισμα-χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, χαιρετισμοί εκπροσώπων αρχών, αυτοδιοίκησης.

10:00-11:00 Διδάγματα από έναν σεισμό

Γιώργος Σταυρακάκης, Ευρωβουλευτής, πρώην διευθυντής

Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

11:00-11:30 Από τι κινδυνεύουμε στην Κρήτη – η εικόνα του διασώστη,

Δημήτρης Πύρρος, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ

11:30-12:00 Πως «φτιάχνεται» μια κρίση,

"google ad"

Κώστας Χολέβας, πολιτικός μηχανικός,

πρώην εθνικός εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας στην ΕΕ

12:00-12:30 Καταστροφές και Τύπος,

κ. Ρενιέρης, Δημοσιογράφος

12:30-13:30 Συζήτηση

15:00-17:00 Ομάδες εργασίας

17:00-18:00 Ανασκόπηση των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σχέσεις αρχών και μέσων ενημέρωσης, Παναγιώτης Αλεβαντής, φυσικός, υπάλληλος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

17:00-18:00 Γενική συζήτηση

2η ημέρα Κυριακή 12 Μαΐου:

9:00-11:00 Ομάδες εργασίας

11:30-12:30 Συμπεράσματα ομάδων εργασίας

12:30-13:30 Συμπεράσματα διημερίδας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ