13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δικαίωμα απλής χρήσης αιγιαλού με την νέα ΚΥΑ

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά & Γραμματέας ΠΕΔ Κρήτης Μαλανδράκης Ιωάννης  έστειλε επιστολή  προς την Υπουργό Τουρισμό κα. Κεφαλογιάννη , μετά την νέα Κ.Υ.Α. Δ10Β1053970/1672ΕΞ2013/29-3-2013 (ΦΕΚ 801/Β/5-4-2013)  , καθώς και με το υπ αριθμ.1040/8-4-13 της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων , όπου θεωρείται ότι διακόπτεται η γειτνίαση ( ομορία)  όταν παρεμβάλλεται παλιός αιγιαλός μεταξύ της επιχείρησης και του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και ως εκ τούτου  η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά κατόπιν δημοπρασίας.   

Συγχρόνως δημιουργείται άλλο ένα πρόβλημα το οποίο προκύπτει ότι σε διαδικασία δημοπρασίας πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος 100 m ανάμεσα στους δημοπρατούμενους κοινόχρηστους χώρους με αποτέλεσμα οι χώροι μπροστά από τις μισές επιχειρήσεις  σε μια τουριστική περιοχή να μην μπορούν να δημοπρατηθούν , άρα δημιουργείται και αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ τους.

Ο Δήμαρχος αναφέρει  ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κατά κύριο λόγο στις Ξενοδοχειακές Μονάδες , οι οποίες εκμίσθωναν κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους ,αναπτύσσοντας ομπρελοκαθίσματα .

Θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο με δεδομένο ότι η τουριστική περίοδος έχει  ξεκινήσει ήδη και ότι η έκδοση της Κ.Υ.Α. καθυστέρησε σημαντικά, να υπάρξει  οδηγία  ( με όποιο τρόπο είναι  Νομοτεχνικά ορθός )έτσι ώστε οι όμορες επιχειρήσεις με τον παλιό αιγιαλό να έχουν το δικαίωμα  προτεραιότητας στην  εκμίσθωση  και του παλιού αιγιαλού σε συνέχεια εκμίσθωσης και του κοινόχρηστου χώρου, χωρίς αυτό να απαιτεί την διενέργεια δημοπρασίας.

Με αυτό τον τρόπο και η γειτνίαση (ομορία) για τις επιχειρήσεις που έχουν προτεραιότητα έναντι οποιοδήποτε άλλου δεν θα θιχθεί ,αλλά και τα έσοδα του δημοσίου λόγω μίσθωσης του παλιού αιγιαλού θα αυξηθούν.

Ζητάει από την Υπουργό την άμεση παρέμβαση της προκειμένου να δοθεί η ενδεδειγμένη λύση στο παραπάνω πρόβλημα, καθώς αυτή γνωρίζει καλύτερα  από τον καθένα ο τουρισμός είναι μια ελπίδα  αύξησης του εισερχόμενου εισοδήματος στην Χώρα μας και θα πρέπει να υποβοηθάμε  την όσο το δυνατό πιο ομαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ