15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δικαίωση για τους Συμβασιούχους των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης

Ημερομηνία:

Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, γκρεμίζουν καθημερινά το κοινωνικό κράτος, καθώς συνεχίζεται η υποστελέχωση των δομών»
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας Κρήτης, κέρδισαν και αυτή τη «μάχη» και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου θα συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης, που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσε:

«Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, πολύ σωστά αποφασίστηκε, ότι εργαζόμενοι τραπεζοκόμοι, καθαριστές/στριες, φύλακες, που συνέβαλαν τα μέγιστα όλο το προηγούμενο διάστημα, αξίζουν και πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους, καθώς οι δομές της Πρόνοιας Κρήτης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες.

Απομένει να δούμε αν και μετά τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη καταλάβει ότι η παροχή υπηρεσιών από τους εργαζόμενους είναι επιτακτική ανάγκη.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων από το Υπουργείο Εργασίας, αποδεικνύει την εμμονή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, για ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε ιδιώτες (εργολάβους).

Κύριε Μητσοτάκη, καταλάβετε επιτέλους ότι από την αναλγησία της Κυβέρνησής σας, το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται και το σύστημα που θέλετε να επαναφέρετε μόνοι ζημιωμένοι θα είναι πάλι οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ