15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δικαίωση οικογένειας δανειοληπτών από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Ημερομηνία:

Δικαίωση βρήκε οικογένεια οφειλετών που πέτυχε “κούρεμα” 50% στο χρέος της και έσωσε την κατοικία της, μετά από την απόφαση του Ειρηνοδικείου  Χανίων, που διέγνωσε ενέργεια μη “νόμιμη” της τράπεζας, στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας του ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)  .

Συγκεκριμένα η Οικογένεια κατέθεσε αίτηση μετά σχεδίου διευθέτησης των οφειλών όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.3869/2010, στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ύστερα από την συμβουλευτική καθοδήγηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας αμφότεροι οι σύζυγοι είναι μέλη.

Το Δικαστήριο των Χανίων, σε σχετική εξέταση των κατατεθειμένων στοιχείων, εκ μέρους των αντιδίκων, αφού διέκρινε ότι η  μοναδική πιστώτρια τράπεζα, δεν προέβαλε νομότυπα αντιρρήσεις επί του σχεδίου διευθέτησης του χρέους των αιτούντων, επικύρωσε το αναφερόμενο σχέδιο, όπως αυτό κατατέθηκε.

Οι δύο σύζυγοι ήταν συνυποχρεοι (οφειλέτης – εγγυητής) σε χρέος 100.340,74 ευρώ

Η πρόταση στο κατατεθειμένο σχέδιο διευθέτησης περιείχε:

α)Πρώτη Σύμβαση , καταναλωτικό δάνειο , συνολική απαίτηση χρέος 30.034,34 ευρω , αριθμός δόσεων 360 ποσό δόσης 40 ευρώ συνολικό΄ποσό καταβολών  16.400

β)Δεύτερη Σύμβαση  στεγαστικό δάνειο,συνολική απαίτηση 70.306,40 ευρώ, αριθμός δ΄σεων 360, ποσό δόσης 100 ευρώ΄,  συνολικό πσό καταβολών 36.000 ευρώ

γ)Πρόταση απαλλαγής κατά % (μηδενικές δόσεις) της συζύγου ως μη έχουσα εισόδημα (άνεργη

Διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων (κινητών – ακινήτων)

Συμπερασματικά, η οικογένεια  απαλλάχθηκε από το μισό του χρέους της,  έσωσε το σπίτι της και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία,απαλλάχθηκε εξ ολοκλήρου η εγγυήτρια σύζυγος ,(μηδενικές καταβολές) και θα πληρώσει ο σύζυγος δόσεις ,για τρία έτη από 40 ευρώ ,για το καταναλωτικό δάνειο και 100 ευρώ δόση, για 10 έτη  για το στεγαστικό τους δάνειο.

Μετά την εξέλιξη της υπόθεσης, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δηλώνει δικαιωμένη, και «ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης ,για την δίκαιη κρίση τους και την συμπαράσταση που δείχνουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Έλληνες υπερχρεωμένοι καταναλωτές και  ακόμα επισημαίνει ότι ο νόμος 3869/2010  όπως αυτός τροποποιήθηκε, πραγματικά προσέφερε προστασία  για τα αδύναμα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» αλλά και καλεί και τις Τράπεζες να συνετιστούν, να ακολουθούν, τις προτεινόμενες από τους δανειολήπτες μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ρυθμίσεις, στην εξωδικαστική διαδικασία, να αποφεύγουν την  δική τους οικονομική “αιμορραγία” αλλά και των δανειοληπτών ,που αποφέρουν οι δικαστικές αντιδικίες.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει  σχετικά με την λειτουργία της τους καταναλωτές – δανειολήπτες. ότι  δέχεται ΜΌΝΟ Κατόπιν ραντεβού. Κλείστε ραντεβού άμεσα, είτε είστε μέλος ,είτε όχι,διότι δεκτό γίνεται μόνο ένα άτομο, με την προϋπόθεση την τήρηση των υγειονομικών προϋποθέσεων που έχουν τεθεί γενικότερα (Μάσκα, απολύμανση, απόσταση κ.λ.π) Σημείωση: Τα μέλη θα πρέπει να είναι ταμειακώς, εντάξει!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ