19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης σε τρολ: Καταδίκη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω facebook

Ημερομηνία:

Με την απόφαση έγινε δεκτή αγωγή αποζημίωσης εντολέως του δικηγορικού γραφείου του κου Φώτη Βαγενά στις Σέρρες, λόγω αδικοπραξίας συνιστάμενης σε εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Το δικαστήριο αναγνώρισε αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 5.000€ σε βάρος του χρήστη facebook που εξύβρισε και συκοφάντησε τον ενάγοντα.

Αναλυτικά:

“Με την υπ’ αρ. 1082/2017 τελεσίδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίστηκε υποχρέωση χρήστη του Facebook σε καταβολή 5.000 € εντόκως, λόγω ηθικής βλάβης, που προκάλεσαν υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια εναντίον ενός Σερραίου πολίτη, χρήστη του Facebook, που αναρτήθηκαν από το δράστη το Μάρτιο 2016. Ο θιγόμενος άσκησε αγωγή εναντίον του υβριστή και συκοφάντη του, που ήταν κάτοικος Αθηνών, κι ως εκτούτου η αγωγή δικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Με την απόφαση, υποχρεώθηκε ο εναγόμενος να αφαιρέσει από την σελίδα του στο Facebook τις υβριστικές και συκοφαντικές φράσεις εναντίον του ενάγοντος, διαφορετικά θα κατέβαλε πρόσθετα 500 ευρώ για κάθε μέρα άρνησης συμμόρφωσης και θα υποβάλλονταν σε προσωπική κράτηση 2 μηνών.

Ακόμη με την απόφαση, απαγορεύτηκε στον εναγόμενο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο μέλλον σχετικά με τον ενάγοντα, διαφορετικά ο εναγόμενος θα υπόκειται σε 1.000 ευρώ χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση 3 μηνών για κάθε τυχόν ανάρτηση που αφορά τον θιγόμενο.

Από το παραπάνω δεδικασμένο, διαπιστώνεται ότι οι συνέπειες εξύβρισης και συκοφάντησης μέσω του διαδικτύου αντιμετωπίζονται εξ ίσου αποτελεσματικά, όπως ωσάν να λάμβαναν χώρα στον ‘πραγματικό κόσμο’ προφορικά ή μέσω του τύπου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ