23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: “Η Κρήτη πάντα θα προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες”

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Τυμπάκι αλλά και τον ακραίο λόγο που έχει αναπτυχθεί ενάντια στους μετανάστες, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιώντας ακραίο και ρατσιστικό λόγο και αβάσιμους ισχυρισμούς, όπως στην πρόσκληση για τη σχεδιαζόμενη σημερινή συγκέντρωση στο Τυμπάκι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν υπαρκτά προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας μεγάλου αριθμού μεταναστών, για να προωθήσουν την δική τους πολιτική ατζέντα».

Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο, για να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη «απαιτείται η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, ιδιαίτερα της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης, τόσο από ημεδαπούς, αλλά και από ορισμένους αλλοδαπούς έναντι των ομοεθνών τους, αλλά και η απομόνωση των ακραίων φωνών, που δυσφημούν την Κρήτη».

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τη συνδρομή του σε όποιον ζητήσει τη βοήθεια του για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και για την άρση των φαινομένων εκμετάλλευσης.

«Η Κρήτη είναι ένας τόπος που πάντα θα προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες και στους κατατρεγμένους, που θα σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα όποιου βρίσκεται στο έδαφος της, ανεξάρτητα, φύλου, φυλής, ή θρησκείας», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τις κινήσεις κύκλων που χρησιμοποιώντας ακραίο και ρατσιστικό λόγο και αβάσιμους ισχυρισμούς, όπως στην πρόσκληση για τη σχεδιαζόμενη σημερινή συγκέντρωση στο Τυμπάκι, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν υπαρκτά προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας μεγάλου αριθμού μεταναστών, για να προωθήσουν την δική τους πολιτική ατζέντα, υπό το πρόσχημα δήθεν της προστασίας των γηγενών, που εμφανίζονται θύματα ενός σχεδίου «εξισλαμισμού» της Κρήτης, για το οποίο μάλιστα φέρουν ευθύνη οι τοπικοί άρχοντες του νησιού.

Θεωρεί ότι τόσο οι ημεδαποί όσο και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι ουδέν έχουν να χωρίσουν, αντίθετα έχουν κοινά συμφέροντα να ζουν και να εργάζονται ειρηνικά. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, ιδιαίτερα της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης, τόσο από ημεδαπούς, αλλά και από ορισμένους αλλοδαπούς έναντι των ομοεθνών τους, αλλά και η απομόνωση των ακραίων φωνών, που δυσφημούν την Κρήτη.

Η Κρήτη είναι ένας τόπος που πάντα θα προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες και στους κατατρεγμένους, που θα σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα όποιου βρίσκεται στο έδαφος της, ανεξάρτητα, φύλου, φυλής, ή θρησκείας. Τον ίδιο σεβασμό στα ήθη, έθιμα και ειρηνικό τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού, ζητά από όσους φιλοξενεί στο έδαφος της.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα προσφέρει τη συνδρομή του σε όποιον ζητήσει τη βοήθεια του για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και για την άρση των φαινομένων εκμετάλλευσης και τη μη επανάληψη τους στο μέλλον».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...