15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δικηγόρος συλληφθέντα: Δεν έχω ξαναδει κρατούμενο σε τέτοια κατάσταση

Ημερομηνία:

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της κ. Χρύσας Πετσιμέρη, δικηγόρου ενός εκ των συλληφθέντων απο την Κοζάνη, σχετικά με το βασανισμό του πελάτη της από την αστυνομία. «Αν έχουμε ένα καινούργιο Γκουαντανάμο ας μας το πεί κάποιος», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις της στο σταθμό Στο Κόκκινο 105.5.

«Ο κ. Δένδιας θα μπορούσε να διατάξει διοικητική εξέταση και να μάθει από τους ίδιους τους κατηγορούμενους που χτυπήθηκαν. Υπάρχει βίντεο, το πρώτο βίντεο από τη Βέροια που τους δείχνει κάτω την ώρα της σύλληψης και φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του ενός και δεν είναι χτυπημένο. Μετά πότε έγινε το χτύπημα; Αυτό μπορεί να το εξετάσει αν θέλει», τόνισε η κ. Πετσιμέρη, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, η δικηγόρος υπογράμμισε ακόμη πως «σε όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσει και είμαι δικηγόρος έχω δει έξω από την πόρτα του ανακριτή εμπόρους ναρκωτικών, νταβατζήδες ολκής, δεν ξέρω πως να τους πω, ας πούμε ότι είναι μαστροποί, πάρα πολλούς με πολύ βαριά αδικήματα, οι οποίοι είναι χωρίς χειροπέδες, έξω από τον ανακριτή στις καρέκλες κάθονται και πίνουν μπύρες μαζί με τις παρέες τους, κανένα σημάδι κακοποίησης, κύριοι. Αυτό, λοιπόν, δείχνει τη διαφορά.

Από το ’93 που είμαι δικηγόρος, δεν έχω δει ποτέ κρατούμενο δεμένο στην καρέκλα. Αν έχουμε ένα καινούργιο Γκουαντανάμο ας μας το πεί κάποιος… (Ο ένας κρατούμενος) είχε ελεύθερο το δεξί του χέρι και όπως πήγε η μητέρα του να τον αγκαλιάσει, δεν μπορούσε να σηκωθεί. Λέω τι συμβαίνει. Κοιτάω και βλέπω ότι ήταν δεμένος, δεν ξέρω τι είχε πίσω από την καρέκλα, ήταν σαν μια αλυσίδα, ήταν δεμένος.. Έχω πάθει ένα σοκ. Δεν μπορούσε να φύγει από εκεί, δεν μπορούσε να πετάξει, δεν υπήρχε λόγος να είναι δεμένος. Από έξω ήταν 40 ένοπλοι αστυνομικοί. Η μητέρα με αυτό που είδε λιποθύμησε. Το μάτι του ήταν χυμένο έξω, κόκκινο. Τι κόκκινο; Αίμα, πρησμένο. Αυτός ο άνθρωπος που ήταν αγνώριστος, που δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει η μητέρα του, δεμένος στην καρέκλα. Τι είναι; Ζώο;».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ