22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου: Η πρωτιά της Κρήτης σε παραβάσεις του ΚΟΚ οφείλεται στον μεγάλο αριθμό ελέγχων που γίνεται

Ημερομηνία:

Μπορεί οι αριθμοί να εμφανίζονται “απογοητευτικοί” ωστόσο επί της ουσίας τα πράγματα για τους οδηγούς στην Κρήτη δείχνουν να πηγαίνουν προς την θετική κατεύθυνση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα είπε στο Livetalks ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, με αφορμή τα στοιχεία για ελέγχους που έγιναν την περασμένη εβδομάδα και “έφεραν” το νησί στην πρώτη θέση για μη χρήση προστατευτικού κράνους, ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών

Το γεγονός ότι οι περισσότερες παραβάσεις, 261 στο σύνολο σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου ενώ είχαμε και 63 στο δίκτυο του Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον κ. Καρακούδη “δεν είναι απογοητευτικό αλλά ενθαρρυντικό”.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο αριθμός των παραβάσεων σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό των ελέγχων που γίνονται.

Όπως είπε, οι έλεγχοι είναι εντατικοί και μάλιστα δείχνουν ότι οι οδηγοί και οι επιβαίνοντες στα οχήματα ουσιαστικά συμμορφώνονται. “Πάνω από το 90% των οδηγών στην πόλη του Ηρακλείου, φορούν το κράνος, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των συνεπιβατών που κάνουν το ίδιο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Στόχος μας είναι να συνετίσουμε και όχι να τιμωρήσουμε” τόνισε ο κ. Καρακούδης, επισημαίνοντας ότι όλα γίνονται για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων στο νησί μας.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...