17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Διπλασιασμός κονδυλίων ΕΣΠΑ για την ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον χώρο του τουρισμού

Ημερομηνία:

Στον διπλασιασμό του προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η σχετική απόφαση, που είναι απόρροια του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για τη δράση, πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, μετά τα 120 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά, θα διατεθούν κι άλλα, τουλάχιστον, 120 εκατ. ευρώ, ώστε η δημόσια δαπάνη να ανέλθει στα 240 εκατ. ευρώ. Μάλιστα επισημαίνουν ότι υπάρχει η σκέψη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός ακόμη περισσότερο, ωστόσο αυτό θα κριθεί από τα διαθέσιμα κονδύλια.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να χρηματοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες νέες τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί για επιδότηση από τη δράση υπερβαίνει τα 1,1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων ύψους από 25.000 έως 400.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της επιδότησης μπορεί να ανέλθει στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού. Στις επιλέξιμες για το πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι δαπάνες που σχετίζονται με:

● Κτήρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο.

● Μηχανήματα – εξοπλισμό.

● Εξοπλισμό και εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος.

● Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

● Προβολή – προώθηση – συμμετοχή σε εκθέσεις.

● Δαπάνες τεχνικών μελετών μηχανικού και υπηρεσιών φοροτεχνικού και νομικού συμβούλου.

● Λογισμικά και υπηρεσίες παραμετροποίησης λογισμικού.

● Μεταφορικά μέσα.

● Σύνταξη και παρακολούθηση υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου.

Παράλληλα με την επικείμενη ανακοίνωση αύξησης των πόρων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», το υπουργείο ανακοίνωσε και τον οριστικό πίνακα όσων υπήχθησαν στην προηγούμενη δράση για τον τουρισμό και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Ενίσχυση τουριστικών ΜμΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών».

"google ad"

Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων, στη δράση εντάχθηκαν και συνεπώς θα επιχορηγηθούν 1.669 επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 95.661.180 ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι η προθεσμία δικαιώματος άσκησης – υποβολής ενστάσεων λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ