14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διώχνει Αντώναρο, κρατάει Άδωνι

Ημερομηνία:

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τίθεται εκτός κόμματος ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, μετά τις ευθείες βολές που εξαπέλυσε κατά του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο νωρίτερα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έγραφε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Αλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός»

Αυτή ήταν η δεύτερη ανάρτηση του κ. Αντώναρου μέσα σε μία εβδομάδα καθώς στις 4 Φεβρουαρίου έκανε λόγο -πάλι μέσω facebook- για «υπερπατριώτες» και «μουσαφιραίους».

Πηγές της Ν.Δ. σχολίασαν σχετικά: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί αν χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος, την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Η πρώτη αντίδραση Αντώναρου

Μετά τη διαγραφή του ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη “τίθεμαι” εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

"google ad"

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

Μήνυμα Μητσοτάκη

Με την απομάκρυνση Αντώναρου ο πρόεδρος της Ν.Δ. στέλνει μήνυμα και σε άλλα «γαλάζια» στελέχη, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος που ζήτησε χθες (ΕΡΤ) την παραίτηση του Άδ. Γεωργιάδη λέγοντας:

«Στην περίπτωση του Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη Ν.Δ. ή να φύγουν από βουλευτές. Είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση της Novartis:

«Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζεται ότι, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα», ήταν η σχετική αναφορά (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που… φρόντιζε να παίρνει θέση μόνο για τις αναφορές του υπουργού Υγείας επί κυβερνήσεώς του και όχι για οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο στέλεχος της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...