18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Δ/νση Δασών Χανίων: Σε περίπτωση που ο καύσωνας γίνει επικίνδυνος θα απαγορεύσουμε την είσοδο στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ημερομηνία:

Από την Δ/νση Δασών Χανίων ανακοινώνεται ότι  λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα  που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να πλήξει το γενικότερο ελλαδικό χώρο καθώς και τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Για το λόγο αυτό από την Πέμπτη 29/6 έως και Κυριακή 2/7 διαφοροποιείται το ωράριο λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και συγκεκριμένα η είσοδος στους επισκέπτες θα επιτρέπεται από τις  6:00 π.μ. και από τις δύο εισόδους. (Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη).

Σε περίπτωση που το καιρικό φαινόμενο γίνει επικίνδυνο η Δ/νση Δασών θα απαγορεύσει την είσοδο στους επισκέπτες.

Με την ευκαιρία, η Δ/νση Δασών Χανίων συνιστά στους επισκέπτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή εμφάνισης συμπτωμάτων από τον καύσωνα, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για την προστασία τους όπως:

  • Αποφυγή κατά το δυνατόν άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως.
  • Προτίμηση σε ελαφρύ, ανοιχτόχρωμο ρουχισμό με ανοικτό λαιμό και απαραίτητη χρήση ηλιοπροστασίας (αντηλιακές κρέμες) καθώς και κάλυψη της κεφαλής (χρήση καπέλου).
  • Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή με:
  • Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
  • Αυστηρή αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
  • Ολιγοθερμική δίαιτα, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών.
  • Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι ευπαθείς στον καύσωνα ομάδες (ομάδες υψηλού κινδύνου) οι οποίες θα πρέπει να αποφύγουν την επίσκεψη στο Δρυμό τις μέρες αυτές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ