16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δράσεις ενημέρωσης πολιτών για την πυροπροστασία

Ημερομηνία:

Μία πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων και της Π.Υ. Χανίων 

Σε ενημέρωση των πολιτών με διανομή του φυλλαδίου–οδηγού πυροπροστασίας, που έχει εκδώσει ο Δήμος Χανίων και ο οποίος περιέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών, που οφείλει κάθε πολίτης να γνωρίζει, όσο και για τα μέτρα αντιμετώπισης μίας πυρκαγιάς, προχώρησε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για τα βασικά μέτρα, που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να αποτρέψουν την εκδήλωση πυρκαγιάς, πώς πρέπει να ενεργήσουν αν το σπίτι τους βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δασική έκταση, αλλά και τις ενέργειες, που απαιτούνται για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

«Με τη σημερινή δράση στοχεύουμε στη σωστή ενημέρωση των πολιτών στο θέμα των πυρκαγιών, καθώς σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία, οι οχτώ στις δέκα πυρκαγιές οφείλονται στην ανθρώπινη απροσεξία και αδιαφορία. Για να επιτευχθεί  αποτελεσματικά η πυροπροστασία δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες των κρατικών φορέων, αλλά χρειάζεται και η συμβολή όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία στο Δήμο Χανίων, Εμμανουήλ Κεμεσίδης προσθέτοντας ότι Δήμος Χανίων θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια  για την προστασία του τόπου μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...