17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Δραγασάκης για νόμο Κατσέλη: Κλείνει η «ομπρέλα προστασίας»

Ημερομηνία:

Για το τέλος του νόμου Κατσέλη -όπως τον ξέραμε ως τώρα- και νέο νόμο τον Δεκέμβριο, με αυστηρότερους όρους, άρση τραπεζικού απορρήτου και δραστική μείωση του ορίου προστασίας, προϊδεάζουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Δραγασάκης ανέφερε μεν ότι «πάντα θα υπάρχει σύστημα προστασίας α’ κατοικίας, όπως κι αν λέγεται», αλλά τόνισε πως «ο νόμος Κατσέλη- Σταθάκη ήταν προϊόν της συγκυρίας της κρίσης». Παρέπεμψε έτσι σε έναν νέο νόμο, για προστασία των δανειοληπτών «για κατάσταση μετά από κρίση».

Εμμέσως επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες για την «δυστοκία» που καταγράφεται στην διαπραγμάτευση για την επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων σε μικρομεσαίους και μικροφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Παρέμπεψε σε μια «Διακυβερνητική Επιτροπή Ιδιωτικού Χρέους με στόχο την βελτίωση του οπλοστασίου» λέγοντας πως «συζητούνται διάφορα σχήματα διευκολύνσεων».

Παράλληλα επανέλαβε τις κυβερνητικές θέσεις ότι «είναι πλέον αχρείαστη η περικοπή στις συντάξεις, δεν επηρεάζει το Ασφαλιστικό και έχουν πειστεί για αυτό οι δανειστές», αφήνοντας όμως και αιχμές για την πρόσφατη δήλωση Στουρνάρα ότι «δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα, πρέπει να τηρούνται τα συμφωνηθέντα».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ