15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δραγασάκης: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και εκβιασμούς | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης», δήλωσε από το βήμα ημερίδας μελέτης με τίτλο «Ημερίδες Μελέτης» της Ευρωομάδας της Αριστεράς με θέμα εναλλακτικές λύσεις για το χρέος της Περιφέρειας – Συμπαράσταση στον ελληνικό λαό

«Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης», δήλωσε από το βήμα ημερίδας μελέτης με τίτλο “Ημερίδες Μελέτης” της Ευρωομάδας της Αριστεράς με θέμα εναλλακτικές λύσεις για το χρέος της Περιφέρειας – Συμπαράσταση στον Ελληνικό λαό

«Ως κυβέρνηση έχουμε γραπτά διατυπωμένες προτάσεις για όσα ζητήματα έχουν τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού. Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων».

Όπως είπε, «ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Στόχος μας η ανάπτυξη της οικονομίας και η ανάκτηση της αισιοδοξίας της κοινωνίας».

«Δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame Αντίθετα, επικεντρωνόμαστε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως «το Μνημόνιο αποτέλεσε ένα πλέγμα αστοχιών με οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η συμφωνία πρέπει να αποκαθιστά την ομαλότητα ως προς τη ρευστότητα και να είναι μακράς πνοής, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα»


«Η ελληνική οικονομία και κοινωνία», πρόσθεσε ο ίδιος, «δεν αντέχουν άλλη λιτότητα. Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους»

«Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016. Η συμφωνία όμως είναι ακόμη ένας στόχος προς επίτευξη και όχι μια συντελεσμένη πραγματικότητα», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Εξαρχής αρνηθήκαμε τη συνέχιση του παλιού προγράμματος και πετύχαμε τη διαμόρφωση ενός κοινού χώρου για την επίτευξη νέας συμφωνίας».

«Έπειτα από 5 χρόνια μείωσης εισοδημάτων, στόχος μπορεί να είναι η περαιτέρω μείωση μισθών; Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στόχευε πάντα στη σύγκλιση προς τα πάνω, πλέον θα συγκλίνουμε προς τα κάτω;», αναρωτήθηκε ο κ. Δραγασάκης.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα επιφέρουν οικονομικό & κοινωνικό όφελος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόβλημα του χρέους χρειάζεται επίλυσή του σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Με κοινή πολιτική βούληση, το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των ευρωπαίων φορολογούμενων».

Δείτε σχετικό βίντεο:

"google ad"

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=yUTK8h5Wf5g”]

Τα σχετικά tweets:

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ