16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΔΡΑΣΗ: Στήνεται ένας επικίνδυνος για τη δημοκρατία μηχανισμός ελέγχου της ενημέρωσης με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Ημερομηνία:

Ούτε η Αριστερά ούτε η εθνικιστική άκρα Δεξιά, όπου και όποτε κυβέρνησαν, έχουν σεβαστεί την πολυφωνία, την ελευθερία του λόγου και την ανεξαρτησία του Τύπου. Για τον λόγο αυτόν, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, με πρόσχημα τη διευθέτηση του χρονίζοντος προβλήματος της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, περιορίζει την πολυφωνία και δίνει υπερεξουσίες στην Κυβέρνηση (υπουργοί Επικρατείας και ΥΠΟΜΕΔΙ) – η οποία αποφασίζει το πλήθος των αδειών, το πλήθος των εργαζομένων που πρέπει να έχει μία τηλεοπτική επιχείρηση, το περιεχόμενο του προγράμματος, μέχρι κι αν ο δημοσιογράφος κάποιου διαδικτυακού Μέσου δικαιούται να παρακολουθεί το briefing!

Δεν είναι δουλειά κανενός υπουργού να αποφασίζει πόσες επιχειρήσεις κάθε κλάδου θα επιτρέπεται να λειτουργούν, εφόσον με την σύγχρονη τεχνολογία δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός περιορισμός στον αριθμό των ψηφιακά διαθέσιμων συχνοτήτων, ενώ η παροχή τηλεοπτικού προγράμματος δεν αποτελεί πλέον φυσικό μονοπώλιο μια που μπορεί να γίνει και μέσω διαδικτύου. Η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος θα έπρεπε να είναι συνεπώς ελεύθερη, όπως και κάθε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα που σέβεται τη νομοθεσία. Οποιοσδήποτε άλλος περιορισμός είναι εκ του πονηρού και γυρίζει την χώρα δεκαετίες πίσω κι εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Με τον ίδιο νόμο ιδρύονται δύο ακόμα φορείς του Δημοσίου καθώς και νέα μία επιχείρηση με τον καπέλο της ΕΡΤ (ΕΡΤnet Α.Ε.), για την παροχή διαδικτυακού περιεχομένου. Έτσι, το πτωχευμένο ελληνικό κράτος, φορολογεί ληστρικά τους πολίτες του για να έχει 5 δημόσια τηλεοπτικά κανάλια πανελληνίας εμβελείας, 19 δημόσιους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, 10 δημόσια ραδιόφωνα και άγνωστο πόσους δημόσιους ιστοτόπους ενημέρωσης – χωρίς να μετράμε σε αυτά το επίσης δημόσιο ΑΠΕ/ΜΠΕ, που πρόσφατα εξέδωσε και free press! Όλα αυτά, χρηματοδοτούμενα από τα χρήματα των ανηλεώς φορολογουμένων πολιτών.

Ένας μηχανισμός ακριβοπληρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας στήνεται ραγδαία. Θα ηττηθεί πολιτικά αλλά στο ενδιάμεσο θα τον πληρώσουμε ακριβά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...