16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα οι δανειολήπτες του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Στο πλευρό τους το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης και το Ινστιτούτο Καταναλωτών | Νέα δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες δανειολήπτες του Ρεθύμνου έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου ήταν προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί σε βάρος πέντε ρεθυμνιωτών δανειοληπτών με συνολικά 15 πλειστηριαζόμενα ακίνητα!
Και αυτή τη φορά, τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, η διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε και η συντονιστική επιτροπή έδωσε ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη στο ίδιο σημείο.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου το παρών έδωσαν οικονομολόγοι και επιχειρηματικοί σύμβουλοι και μίλησαν τόσο για τον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ευκαιρίες που δίνει στους δανειολήπτες, όσο και για το άρθρο 99, στο οποίο μπορεί να προσφύγει μία επιχείρηση.

Το θετικό είναι ότι ήδη για την κίνηση του Ρεθύμνου έχουν δείξει ενδιαφέρον φορείς από όλη την Κρήτη και συνολικά τη χώρα, τα μηνύματα που δέχονται τα στελέχη του Επιμελητηρίου είναι πολλά και χθες ο κ. Γιώργος Αθανασάκης, που είναι οικονομολόγος μέλος Δ.Σ. Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Καταναλωτών Κρήτης τόνισε πως «ο στόχος μας είναι προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να κάνουμε μία δυναμική πίεση προς την κυβέρνηση για να δώσει μία νομοθετική λύση στο πρόβλημα.

Εμείς ως ΙΝ.ΚΑ. έχουμε τη δυνατή εμπειρία που κατορθώσαμε στο ΣτΕ και αντιστρέψαμε το νόμο για το χαράτσι της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ότι ενώ ο νόμος έλεγε ότι όποιος δεν πληρώνει το χαράτσι, η ΔΕΗ μπορεί να του κόψει το ρεύμα. Εμείς αυτό το αντιστρέψαμε. Έτσι, με μία συλλογική προσπάθεια, όταν έχουμε λογικά επιχειρήματα και δυνατό νομικό επιτελείο, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Ζητάμε να ληφθούν νομοθετικά μέτρα που να καλύπτουν τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους. Εμείς με τη διαμαρτυρία που κάνουμε στα δικαστήρια, καταφέραμε και τέσσερις εβδομάδες δεν έχουν γίνει καινούριοι πλειστηριασμοί. Ο κόσμος έχει αρχίσει και ξεσηκώνεται. Έχουμε πολλά μηνύματα από την υπόλοιπη Ελλάδα και όλοι μαζί κάνουμε τον αγώνα μας. Θα ξεκινήσουμε και δικαστικούς αγώνες για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για τις αυξήσεις των επιτοκίων και για όλα όσα καταχρηστικά χρησιμοποιούνται», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μανιουδάκης.

Για το άρθρο 99 μίλησε ο κ. Παναγιώτης Μπατσαρισάκης, οικονομικός αναλυτής και επιχειρηματικός σύμβουλος. Όπως είπε, «το άρθρο 99 βοηθάει τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω των 500 χιλιάδων ευρώ και δεν έχουν κάνει παύση πληρωμών. Είναι μία δικαστική προστασία της επιχείρησης για να μπορέσει να πορευθεί και να αποπληρώσει τα χρέη της σιγά σιγά. Αναμένεται και ο καινούριος νόμος που θα συμπληρώσει το νόμο 3869, όπου ελπίζουμε ότι θα συμπεριληφθούν και οι μικροεπαγγελματίες και οι έμποροι».

Τέλος, η οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, κα Ιωάννα Βουδούρη μίλησε για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προκηρύχθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.

 Πηγή: goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...