20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δυσοίωνες δημοσκοπήσεις για τον Ερντογάν

Ημερομηνία:

Τα δημοσκοπικά νέα για τον Ερντογάν εν όψει των επικείμενων εκλογών της 24ης Ιουνίου κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Sonar ο πρόεδρος της Τουρκίας μπορεί να υπολογίζει σε ένα ποσοστό γύρω στο 42%, που όμως δεν του επιτρέπει να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, αφού θα πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 50% συν μία ψήφο.

Εάν δεν τα καταφέρει, ο Ερντογάν θα βρει στον δεύτερο γύρο απέναντί του τον δεύτερο ισχυρότερο υποψήφιο, που σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση, θα είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Ο Ιντζέ οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 21,9%, σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα μπροστά από την «Τουρκάλα Λεπέν», την εθνικίστρια υποψήφια του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ (21%).

Σημειώνεται ότι, χθες η Ακσενέρ δήλωσε ότι εάν περάσει ο Ιντζέ στον δεύτερο γύρο, θα τον στηρίξει και δεν αποκλείεται ο αντίπαλος του Ερντογάν να κατακτήσει τελικά την πλειοψηφία.

Μπορεί κόμματα της αντιπολίτευσης να κατεβαίνουν με διαφορετικούς προεδρικούς υποψηφίους, φαίνεται ωστόσο ότι έχουν ένα σημείο συναίνεσης: Ότι στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει δεύτερος γύρος θα στηρίξουν τον αντίπαλο του Ερντογάν.

Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε χθες από την πλευρά του ότι ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 54-56%.

Εκτός από τους Ιντζέ και Ακσενέρ, που ελπίζουν σε μονομαχία με τον Ερντογάν, υποψήφιος είναι και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς του φιλοκουρδικού HDP, ο οποίος βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο στη φυλακή κατηγορούμενος για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» και ο οποίος συγκεντρώνει στη δημοσκόπηση του Sonar ένα ποσοστό γύρω στο 11%.

Το HDP ευελπιστεί να πιάσει το όριο εισόδου στην τουρκική βουλή, όπου επίσης κλυδωνίζεται η απόλυτη πλειοψηφία του κόμματος του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...