17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δωρεάν Εργαστήρι Δημιουργικά Γραφής για παιδιά και εφήβους στο Καστέλι

Ημερομηνία:

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισσάμουπαρουσιάζουν: «Το ταξίδι της λέξης που έπεσε στη θάλασσα».

Συντονιστής: Χρήστος Τσαντής

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, βιωματικό εργαστήρι, που αξιοποιεί τη γραφή ως μέσο για την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών.

Καράβι μας είναι η φαντασία και προορισμός μας η ενίσχυση της δημιουργικότητας

«Ο άνθρωπος παίζει μόνον εκεί όπου είναι άνθρωπος με την πλήρη σημασία της λέξης και είναι πλήρης άνθρωπος μόνον εκεί όπου παίζει», έγραφε ο Schiller, στις «Επιστολές για την αισθητική παιδεία (15η)».

«Σήμερα είναι γνωστό ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα και μόνο αυτή, μπορεί να πραγματοποιήσει και να αναπτύξει στο παιδί έναν τρόπο ολοκληρωμένης εμπειρίας. Για ν’ αναπτύξουμε τη λογική σκέψη δεν είναι ανάγκη να θυσιάσουμε τη φαντασία: κάθε άλλο», γράφει ο Τζιάνι Ροντάρι στη «Γραμματική της Φαντασίας».

Η συνάντηση θα γίνει στη βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου στο Καστέλι, το Σάββατο 22/12/2018, ώρες 11 με 12.30 και είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 28220 22478

Λίγα λόγια για τον συντονιστή

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», & «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία». Συντονίζει τα «Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας» (τμήματα ενηλίκων) που γίνονται στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά και στη βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου στο Καστέλι Κισσάμου. Πολλά από τα έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 8 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά μέχρι σήμερα 25 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.

Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, με αφορμή το βιβλίο του «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», καθώς και σε βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Δημιουργική γραφή-λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη-Ελληνική Μυθολογία».

Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ο.Α.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...