19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δ. Ασημακόπουλος: “Το 50% των νοικοκυριών οδεύει προς τη φτωχοποίηση”

Ημερομηνία:

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος με αιχμή τις ανακοινώσεις του κ. Σκορδά για “φρένο” στην ακρίβεια.

Μιλώντας στο site μας toxrima.gr ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε: “Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης μιλούν λες και κάνουν έκθεση ιδεών που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχει μπει και ούτε πρόκειται να μπει φρένο στις τιμές, καθώς αυτό δεν το επιτρέπει η κρατική ακρίβεια. Κανείς δεν μπορεί να μιλά για φρένο ή για προσπάθεια συγκράτησης των τιμών όταν ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί κατά 150% σε βασικούς κλάδους (δες εστίαση) από το 9% στο 23% και όταν το ενεργειακό κόστος έχει ανατιμηθεί κατά 50% και όπως φαίνεται αυτό είναι μόνο η αρχή”.

Μάλιστα με αφορμή και τη σχετική έκθεση της ΓΣΕΒΕΕπου δόθηκε στη δημοσιότητα ο κ. Ασημακόπουλος τονίζει: “Οι 300 της Βουλής πρέπει πια να καταλάβουν ότι το 50% των νοικοκυριών δεν έχουν πλέον άλλες αντοχές και η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη, σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιοποιήσαμε. Και αν δεν μπορούν να το καταλάβουν ούτε αυτό, τους λέω ότι το 50% των νοικοκυριών πλέον οδεύει προς τη φτωχοποίηση. Γεγονός που αποκαλύπτεται γλαφυρά και από τα ευρήματα της έρευνάς μας. Να σας πω χαρακτηριστικά ότι το 70% των νοικοκυριών έχουν κόψει αγαθά πρώτης γραμμής, όπως το γάλα που πρέπει να υπάρχουν καθημερινά στο τραπέζι. Επίσης το 93% των νοικοκυριών έχει περικόψει τις εξόδους και ανάλογο ποσοστό τις δαπάνες για ένδυση υπόδηση”.

Και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ καταλήγει: ” Έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο που όλο περικόπτονται δαπάνες. Δυστυχώς πάμε ολοταχώς προς την καταστροφή και η κυβέρνηση δεν έχει την δύναμη όπως φαίνεται να πάρει τις σωστές αποφάσεις για να ανακόψει την καταστροφική πορεία που έχει πάρει η χώρα”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...