21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δ. Κουτσούμπας: “Σαν οργισμένος ποταμός το προλεταριάτο, θα ενωθεί και θα ‘ρθουνε στη γης τα πάνω – κάτω”» – Στο Ηράκλειο συνεχίζεται η επίσκεψη

Ημερομηνία:

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στο κέντρο “Κονταρός” όπου έδωσε χθες ομιλία ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Η ομιλία εμπεριείχει και σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με το καθεστώς των βάσεων, αφού όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας για πρώτη φορά το αμερικανικό ναυτικό, χρησιμοποίησε τα τούνελ που υπάρχουν εκεί, για φύλαξη ενεργών πυρομαχικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, από αυτά τα τούνελ μετακινήθηκαν οι πύραυλοι “Tomahawk” που μέσω της προβλήτας Κ-14 φορτώθηκαν στο πλοίο USS Porter που βομβάρδισε τη Συρία σημειώνοντας ότι οι βάσεις της Σούδας έχουν “”ξεκάθαρο επιθετικό – δολοφονικό ρόλο στους πολέμους που εξαπολύουν ενάντια σε λαούς της περιοχής, με τους οποίους δεν μας χωρίζει τίποτα”.

Ο κ. Κουτσούμπας, παρά την περιγραφή των σκληρών συνθηκών του παρόντος και του μέλλοντος επέλεξε να τελειώσει την ομιλία του με αισιοδοξία δίνοντας της μάλιστα και κρητικό χρώμα. Επέλεξε να τελειώσει την ομιλία του με μια μαντινάδα.

Είπε:

Εμάς δεν μας πτοεί ο αντικομμουνισμός του ταξικού εχθρού.

Είμαστε βαθιά πεισμένοι ότι τελικά και παρά τις σημερινές δυσκολίες,

“Σαν οργισμένος ποταμός το προλεταριάτο,

θα ενωθεί και θα ‘ρθουνε στη γης τα πάνω – κάτω”». 

Οι φωτογραφίες από την ομιλία στο κέντρο “Κονταρός” στον Αποκόρωνα:

Συνεχίζεται η περιοδεία Κουτσούμπα στην Κρήτη

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του σήμερα και αύριο έχει ως εξής:

"google ad"

Σάββατο 10 Νοέμβρη

  • Στις 12 μ., χαιρετισμός στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων, προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.
  • Στις 6.30 μ.μ., ομιλία σε σύσκεψη της ΤΕ Ηρακλείου, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά», στο Mέγαρο Ντορέ (5ος όροφος, πλατεία Ελευθερίας) στο Ηράκλειο.

Κυριακή 11 Νοέμβρη

  • Στις 2 μ.μ., ομιλία σε εκδήλωση – συνεστίαση της ΤΕ Ηρακλείου, στο κέντρο «Άνοδος» στο Γάζι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...