16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δ. Μανουσάκη: Απευθυνόμενη προς τις “50 προσωπικότητες”, πολλά θα μπορούσα να πω. Για τώρα όμως, λίγα

Ημερομηνία:

Η Δάφνη Μανουσάκη, επίκουρη καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο παρελθόν υποψήφια βουλευτής με “Το Ποτάμι” απαντώντας στο κείμενο προσωπικοτήτων και άλλων πολιτών των Χανίων για την αξιοποίηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι από το Πολυτεχνείο Κρήτης, γράφει στην προσωπική της σελίδα στο facebook:

Απευθυνόμενη προς τις “50 προσωπικότητες”, πολλά θα μπορούσα να πω. Για τώρα όμως, λίγα:

1) Ας έχουν υπόψη, ότι όλα τα πανεπιστήμια της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μαζί και οι φοιτητές. Σε όλη τη χώρα, τα πανεπιστήμια έχουν τεράστιες ελλείψεις, σε προσωπικό, υποδομές, σε αναλώσιμα. Πριν 10 χρόνια, όταν ο μέσος φοιτητής έπαιρνε 600-800 ευρώ το μήνα από την οικογένειά του, όταν η κρατική επιχορήγηση ήταν 4 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες, γινόταν διαδηλώσεις για την αύξηση της χρηματοδότησης. Σήμερα, που η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί στο 1/4, που αρκετές οικογένειες δεν έχουν καθόλου χρήματα, γίνεται αντιληπτό πόσο τεράστια είναι η ανάγκη της οικονομικής στήριξης, πανεπιστημίων και φοιτητών;

2) Το ποιές είναι οι προτεραιότητες για τον κάθε ένα, αφορά στο δικό του / της σύστημα αξιών. Κάποιοι έχουν θυσιάσει ό,τι έχουν και δεν έχουν για να δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να σπουδάσουν. Ίσως όμως δε μοιράζονται όλοι την ίδια ανάγκη, να στηρίξουν με κάθε τρόπο, τις ευκαιρίες των παιδιών τους και των παιδιών των άλλων – ιδιαίτερα των οικονομικά αδυνάμων – να σπουδάσουν.

3) Τέλος, με αφορμή τη φράση περί συνάφειας με το παρελθόν, αναρωτιέμαι: οι υπογράφοντες θεωρούν ότι με τη σημερινή χρήση που έχει το κτίριο της 5ης Μεραρχίας <<τρίζει η συνάφεια με το παρελθόν και το μέλλον, στο μπαλκόνι των Χανιών.>>; Δεν έχω διαβάσει τέτοια δήλωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...