14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δ. Χανίων: Ικανοποίηση για τη διαχείριση του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Στην έδρα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας, Μαρία Κασωτάκη και τον προϊστάμενο Προγραμματισμού και Αξιολόγησης, Γιάννη Μπαλαντινάκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Ξανθουδάκης, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε διεξοδικά η εξέλιξη του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) και αναλύθηκε η πορεία των εργασιών και των σχεδιασμών της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υλοποίηση του Προγράμματος.

Η κ. Κασωτάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα από μεριάς της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας Χανίων στη διαχείριση του Προγράμματος, ενώ αποσαφηνίστηκε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου 2021, ο Δήμος Χανίων θα έχει καταθέσει το σύνολο των μελετών προς ένταξη.

Ο Δήμαρχος Χανίων από την μεριά του δήλωσε: “Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετείχαμε σε ακόμα μια συνάντηση με τους προϊσταμένους της Διαχειριστικής Αρχής, τους οποίους ευχαριστούμε για τη θερμή ανταπόκριση και την υποστήριξη των αιτημάτων μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός, ότι ο Δήμος Χανίων θα απορροφήσει το σύνολο του ποσού το οποίο έχει αρχικά διατεθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Τέλος, στο περιθώριο της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στην επόμενη προγραμματική περίοδο, για τη νέα φάση του προγράμματος Β.Α.Α., το οποίο σχεδιάζεται ήδη από το Υπουργείο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης και αναμένεται να έχει αυξημένη δυνατότητα χρηματοδότησης για μεγάλα έργα υποδομής.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ