15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Για την “ανοσία της αγέλης”: Είναι ξεδιάντροπο ψέμα ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε σκοπό να αφήσει τους Βρετανούς στο έλεος του ιού

Ημερομηνία:

Από τον λογαριασμό facebook του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει μισηθεί, που να έχει λοιδορηθεί τόσο πολύ από τα ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ όσο ο Μπόρις Τζόνσον. (ίσως περισσότερο και από τον Ντόναλντ Τραμπ) Και αυτό, εκ πρώτης όψεως, ίσως να φαίνεται παράξενο γιατί ο Μπόρις είναι ένας ευχάριστος τύπος με έντονη αίσθηση του χιούμορ, βαθιά καλλιεργημένος, με αγάπη για την Αρχαία Ελλάδα ενώ πολιτικά είναι ένας μάλλον μετριοπαθής Τόρης, με απόψεις που σε μια σειρά από θέματα (από τον γκέι γάμο μέχρι το ελεύθερο εμπόριο) είναι κοντά στις απόψεις της φιλελεφτ μητροπολιτικής ελιτ που ελέγχει αυτά τα ΜΜΕ. Όμως έκανε ένα θανάσιμο “λάθος” : υποστήριξε το Brexit , έβαλε σε φασαρίες την μπατρίδα μας την Ευρώπη, στενοχώρησε τη Μάμα Μέρκελ και αυτό η ευρωλιγούρικη ελιτ, που εν πολλοίς σιτίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρόκειται να του το συγχωρήσει ποτέ. Γι’ αυτό εδώ και μήνες λένε τα τέρατα εναντίον του.

Θυμάστε όλοι την εικονική πραγματικότητα που μας παρουσίαζαν τα ελληνικά ΜΜΕ την περίοδο που ο Τζόνσον πάλευε για το Brexit. Σύμφωνα με το αφήγημά τους, ο Μπόρις ήταν ένας “τρελός”, ένας “κλόουν”, που κυβερνούσε δικτατορικά τη Μ.Βρετανία και που ο λαός είχε ξεσηκωθεί εναντίον του και δεν έβλεπε την ώρα να τον ξεφορτωθεί. Τελικά, στις εκλογές οι Τόρηδες πήραν το μεγαλύτερο ποσοστό τους από την εποχή της Θάτσερ, το Brexit ψηφίστηκε και αποδείχτηκε πανηγυρικά πως όλα αυτά που μας έλεγε κάθε βράδυ η Σία Κοσιώνη και η παρέα της ήταν ξεδιάντροπα ψέματα. Όμως, η ευρωλιγούρικη ελιτ δεν ξεχνά ποτέ. Είναι μνησίκακη και εκδικητική και περιμένει υπομονετικά να πάρει την ρεβανς. Και βρήκε την ευκαιρία με την κρίση του κορωνοϊου.

Καλό είναι να εξηγήσουμε για άλλη μια φορά τι ακριβώς ήταν η περίφημη πολιτική της “ανοσίας της αγέλης”, που ο Μπόρις εφάρμοσε αρχικά και που, κατά τη γνώμη μου, λανθασμένα εγκατέλειψε, υποκύπτοντας στην υστερία των ΜΜΕ και φοβούμενος το πολιτικό κόστος.

Σύμφωνα με τη στρατηγική αυτή, που συμμερίζονται πολλοί επιστήμονες, από τη στιγμή που η επιδημία είναι αναπόφευκτη είναι καλύτερα να αφήσεις ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να νοσήσει από τον ιό, ώστε την επόμενη χρονιά που αυτός θα επιστρέψει ο πληθυσμός να έχει αποκτήσει αντισώματα για να τον αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί λόγω των πολιτικών καραντίνας της Κίνας ή των ευρωπαϊκών χωρών αλλά μόλις χαλαρώσουν τα αυστηρά μέτρα, ο ιός θα επιστρέψει και οι πολίτες, μη έχοντας αναπτύξει ανοσία σε αυτόν, θα είναι πιο απροστάτευτοι από ποτέ.

Είναι ξεδιάντροπο ψέμα ότι ο Μπόρις είχε σκοπό να αφήσει τους Βρετανούς στο έλεος του ιού, χωρίς να πάρει κανένα μέτρο. Μέτρα ήδη είχαν παρθεί και θα παίρνονταν ακόμη περισσότερα όσο πλησιάζαμε στο peak της πανδημίας, αλλά αυτό θα γινόταν σταδιακά, γιατί οι Βρετανοί πίστευαν ότι είναι πρακτικώς αδύνατο να βάλεις μια ολόκληρη χώρα στην καραντίνα για τρεις μήνες και ότι κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες συνέπειες για την οικονομία, δημιουργώντας μακροπρόθεσμα μια ανθρωπιστική κρίση ίσως χειρότερη και από αυτή του κορωνοϊου. Επιπλέον, είχε δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ηλικιωμένων και των λοιπών ευπαθών ομάδων.

Μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς με αυτή την πολιτική. Μπορεί να την βρίσκεις σωστή ή λάθος. Είναι όμως fake news να λες πως ο Μπόρις είχε σκοπό να αφήσει τους Βρετανούς να πεθάνουν επειδή δεν έδινε δεκάρα γι αυτούς και νοιαζόταν μονάχα για την οικονομία. Αντίθετα, ακολούθησε αυτή την πολιτική επειδή πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο, μακροπρόθεσμα, θα σώσει περισσότερες ζωές απ’ ότι με την πολιτική της γενικής καραντίνας. Και όμως τα ΜΜΕ και διάφοροι influencers των social media διαστρέβλωσαν, με τον πιο χυδαίο τρόπο, την στρατηγική αυτή και μας είπαν πως ο Μπόρις είναι δολοφόνος και εγκληματίας!

Προέβλεπαν ότι η Μ.Βρετανία θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο νεκροταφείο και παρουσίαζαν τον πρωθυπουργό της σαν τον νέο Χίτλερ που εφάρμοζε προγράμματα ευγονικής ναζιστικού τύπου! Στα social media κάποιοι ζητούσαν δικαστήρια και κρεμάλες για τον Μπόρις ενώ στις ζωντανές συνδέσεις των καναλιών με τον Λονδίνο, οι παρουσιαστές τσιγκλούσαν τους συνομιλητές τους για να μιλήσουν εναντίον του! Και άλλες χώρες εφάρμοσαν και εφαρμόζουν παρόμοια πολιτική (πχ Ολλανδία, Σουηδία) αλλά ποτέ τα βοθροκάναλα δεν δαιμονοποίησαν με αυτόν τον τρόπο τους πολιτικούς τους ηγέτες!

Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν σχεδόν τριπλάσιους νεκρούς από τη Μ.Βρετανία, η Γαλλία διπλάσιους, αλλά ποτέ τα δελτία ειδήσεων δεν μας μίλησαν για τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους. Το πρόβλημα για όλους αυτούς τους φτηνούς προπαγανδιστές ήταν πάντα και μόνο ο Μπόρις, αποδεικνύοντας ότι δεκάρα δεν δίνουν για την ανθρώπινη ζωή, αλλά πως το μόνο που τους νοιάζει είναι να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα και να πάρουν την ρεβάνς από τον πολιτικό τους αντίπαλο.

Και φυσικά όλοι αυτοί ποτέ δεν μας είπαν ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι ίδιοι οι Βρετανοί, όχι μόνο δεν βλέπουν τον Μπόρις σαν δολοφόνο, αλλά του δίνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας της καριέρας του (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Τόρηδες είναι στην πρώτη θέση με ποσοστά ρεκορ που φτάνουν μέχρι και το 54%!). Και δυστυχώς ακόμη και τώρα που ο Τζόνσον είναι στην εντατική και δίνει μάχη για την ζωή του, τα εμετικά σχόλια δεν έχουν σταματήσει.

Ρίξτε μια ματιά στα social media, δείτε τα σχόλια στα ειδησεογραφικά sites και θα δείτε πολλούς συμπολίτες μας να μιλάνε χαιρέκακα για “θεία δίκη” και να εύχονται “ψόφο” στον Μπόρις. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ έκανε, ομολογουμένως, καλή δουλειά!

Δεν πρόκειται να ευχηθώ σε όλους αυτούς που διαμόρφωσαν αυτό το τοξικό κλίμα λιγότερο φανατισμό, λιγότερη εμπάθεια και να έχουν το θάρρος να αντιμετωπίζουν τίμια τους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί ξέρω ότι δεν θα εισακουστώ. Να ευχηθώ όμως, μέσα από την καρδιά μου, καλή ανάρρωση στον Μπόρις Τζόνσον, να επιστρέψει γρήγορα στα καθήκοντά του και το καλοκαίρι τον περιμένουμε στο εξοχικό του στο αγαπημένο του Πήλιο!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...