14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Είχαμε για δεδομένη τη θέα από το “μπαλκόνι των Χανίων” μέχρι που μας φράξανε την πρόσβαση με σιδερόπορτες

Ημερομηνία:

Έτσι είναι φίλοι μας…

Τόσα χρόνια, θεωρούσαμε περίπου δεδομένη την ελεύθερη πρόσβαση στα κτίρια στο Λόφο Καστέλι. Η θέα από το “μπαλκόνι των Χανίων” ήταν ανεμπόδιστη. Απλά, δε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι δε θα μπορούσαμε να απολαύσουμε τη θέα.

Μέχρι που έφραξαν τον χώρο με συρματόπλεγμα και σιδερόπορτες…

Τώρα, δε περνά χαραμάδα βλέμματος μέσα στο χώρο. Και στο “μπαλκόνι των Χανίων” σχεδιάζουν πισίνες για τους λίγους προνομιούχους που θα αντέχει η τσέπη τους (χωρίς αντίτιμο) να επισκεφθούν το boutique hotel.

Κάποιος γνωστός Χανιώτης υπέρμαχος της επένδυσης όταν τον ρωτήσαμε αν συμφωνεί με τη μετατροπή των ιστορικών κτιρίων σε ξενοδοχείο μας είπε:

“Εμένα δε θα μ’ ένοιαζε αν γινόταν και μπουρδέλο”, θέλοντας μέσω αυτής της υπερβολής να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι αυτό που προέχει είναι η εμπορική εκμετάλλευση του κτιρίου.

Ίσως μαζί του να συμφωνούσε και ο κ. Βολουδάκης που βλέπει “ευκαιρίες ανάπτυξης” από τη γιγάντωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα Χανιά. Ίσως με αυτό τον τρόπο όλοι να έμεναν ευχαριστημένοι. Το Πολυτεχνείο Κρήτης να εξασφάλιζε εγγυημένα κέρδη, και ο αυξημένος αριθμός στρατιωτών λόγω της γιγάντωσης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων να έβρισκε το ιδανικό σημείο για να αφήσει τον οβολό του.

Έτσι, όλοι μαζί, να συντελούσαν στην αύξηση του εισοδήματος κάποιων Χανιωτών και στην ανάπτυξη του τόπου…

Ανάπτυξη, πάση θυσία. Εις βάρος της ίδιας της ζωής των Χανιωτών. Με το βλέμμα των πολιτών να μην ξανοίγει, αλλά να σταματά μπροστά από σιδερόπορτες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...