13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΒΕΧ: Να μας εξηγήσουν γιατί συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα χωρίς να υπάρχουν κρούσματα – Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες των Χανίων από την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Σήμερα 17/9/2020 και ώρα 15:30, μετά από εισήγηση του Προέδρου, Αντώνη Ροκάκη και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων.

Αναλυτικά:

«Στο «ασφυκτικό» πλαίσιο των βαρύτατων συνεπειών της πανδημίας COVID-19, αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η αποτίμηση και ο καθορισμός περαιτέρω δράσεων του Επιμελητηρίου Χανίων σε σχέση με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις των τελευταίων ημερών για τη στήριξη της Αγοράς και της Απασχόλησης, όπως αυτές κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο, 12/09, με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή, 04/09, είχε προηγηθεί – μετά από ευρύτατο και πολυήμερο διάλογο – η επεξεργασία ολοκληρωμένης δέσμης προτάσεων στα Τμήματα (Τουρισμός, Εμπόριο, Μεταποίηση, Υπηρεσίες) και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων με σκοπό την επιβίωση της Χανιώτικης Οικονομίας, η οποία απεστάλη με ομόφωνη απόφαση μας προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές.

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διεξοδικό διάλογο και αποτίμηση των επιμέρους μέτρων της Κυβέρνησης διαπίστωσε με μεγάλη ανησυχία ότι, παρ’ όλο που οι κυβερνητικές δεσμεύσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς δεν «απαντούν» ούτε στο αναγκαίο εύρος αλλά ούτε και με την επείγουσα ένταση που απαιτούν οι πρωτοφανείς συνέπειες της πανδημίας COVID-19 και τα διαρκώς παρατεινόμενα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Αγορά των Χανίων.

Κατόπιν των παραπάνω, το Επιμελητήριο Χανίων επιμένει στη στρατηγική και πολυεπίπεδη δράση του για τη δυναμική επιδίωξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης και κινητοποίησης των δυνάμεων του τόπου μας με κυρίαρχο στόχο την επείγουσα και αποτελεσματική «ανακούφιση» της σκληρά δοκιμαζόμενης από την πανδημία κοινωνίας και επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων. Για τον λόγο αυτό αποφασίζουμε:

1. Να ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, να ενημερώσει τεκμηριωμένα τη Χανιώτικη κοινωνία και την επιχειρηματική της κοινότητα για τους λόγους που οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας οδήγησαν σε νέα πολυήμερη παράταση (30/09) των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19 στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετές ημέρες τα νέα κρούσματα ανακοινώνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Συνεχίζουμε να περιβάλλουμε με σεβασμό και εμπιστοσύνη την Ελληνική Πολιτεία και την διακεκριμένη επιστημονική κοινότητα της πατρίδας μας, η οποία επέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της Πανδημίας.

2. Να προτείνουμε στους βουλευτές των Χανίων διακομματική τηλεδιάσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση τους για την απογοήτευση της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας από τις δεσμεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την εμπεριστατωμένη και ομόφωνη δέσμη προτάσεων του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χανίων.

Στρατηγικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του ενιαίου μετώπου της κοινωνίας των Χανίων για την επιβίωσή της και ο αποτελεσματικός συντονισμός μας με τους κοινοβουλευτικούς της εκπροσώπους ως προς την προώθηση νέων στοχευμένων κυβερνητικών μέτρων στήριξης για τις περιοχές στις οποίες ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Με διαρκή επιδίωξη να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας στη συγκεκριμένη κρίσιμη συνάντηση αποφασίζουμε να προτείνουμε όπως, μαζί με τον κο Μαργαρώνη, Β’ Αντιπρόεδρο Διοικητικής Επιτροπής («Νέα Πορεία»), να συμμετάσχει και ο κ. Νίκος Βουρλάκης, ως επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Χανίων», η οποία δεν εκπροσωπείται στη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η παρέμβαση του συνόλου των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης στη νέα στρατηγική πρωτοβουλία.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ