15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εγκαίνια για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο παρουσία Γαβρόγλου

Ημερομηνία:

Παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου αλλά και με διαμαρτυρία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Το νεοσύστατο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο φέρει μια ιστορία περίπου 40 ετών, αυτήν του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, το οποίο έπαψε πλέον να υφίσταται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος:

«Τα μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Διοικητικό Προσωπικό, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό, αλλά και το σύνολο των συνταξιούχων που υπηρέτησαν το Ίδρυμα στην προγενέστερη μορφή του, από όλες τις θέσεις, κατέβαλαν συστηματική προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια για την επίτευξη του στόχου αυτού. Εργάστηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο και την εξέλιξη, με σύμπνοια και ομόνοια, αλληλεπιδρώντας αδιάκοπα με τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης και της χώρας, με τις τοπικές κοινωνίες καθώς και με τα άλλα ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού».

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς δράσεων εξωστρέφειας και νέας γνωριμίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. με την κοινωνία της Κρήτης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις του νησιού όπου λειτουργούν Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου ανέφερε:

“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Το πρώην ΤΕΙ ήταν κι εξακολουθεί να είναι ως Πανεπιστήμιο ένα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου Ίδρυμα. Είναι μία μεγάλη προσθήκη στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι επόμενη μέρα, παρά τις δυσκολίες που έχουν τέτοια εγχειρήματα, θα είναι μία σημαντική μέρα και για την Κρήτη”.

Για τις εστίες, ο Υπουργός Παιδείας τόνισε:

“Είναι μία τεράστια επένδυση που κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ, για 3.000 κλίνες -2.000 στο Ρέθυμνο και 1.000 στο Ηράκλειο, για ένα εξαιρετικά σύγχρονο συγκρότημα εστιών”.

Ο κ. Γαβρόγλου κατέληξε λέγοντας ότι “σε 15 μέρες θα ανακοινώσουμε ένα σχέδιο ισοτιμησης των ΤΕ με ΠΕ”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κ.Φωτάκης σε δήλωσή του ανέφερε:

“Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα για το νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο δεν αποτελεί απλά μία αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, αλλά έρχεται να ανταποκριθεί σε σύγχρονες ανάγκες και για την Κρήτη αλλά και για την υπόλοιπη χώρα. Οι τομείς που δραστηριοποιείται είναι επίκαιροι και βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος. Οπότε, εκείνο που αναμένουμε είναι να συνεισφέρει και στην ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Στα Πανεπιστήμια παράγεται νέα γνώση, μέσα από την έρευνα”.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης Νικ.Κατσαράκης δήλωσε:

“Είμαστε πολύ συγκινημένοι που οι προσπάθειες δεκαετιών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης δικαιώνονται. Η εξαιρετική πορεία του ΤΕΙ Κρήτης όλα αυτά τα χρόνια αναγνωρίζεται και το Ίδρυμα μας εξελίσσεται σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Μία νέα μέρα ξεκινά, ένα καινούργιο ταξίδι, κι είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη. Θα έχουμε πολλές δράσεις εξωστρέφειας, θα υποδεχθούμε τους νέους φοιτητές μας τον Σεπτέμβριο του 2019 και τότε θα έχουμε ουσιαστικά τα εγκαίνια του νέου Πανεπιστημίου. Θα έχουμε μια σειρά εκδηλώσεων, τόσο τώρα όσο και στα τέλη Ιούνη, γιατί θέλουμε η κοινωνία να γνωρίσει το νέο Πανεπιστήμιο. Θέλουμε να προσελκύσουμε καλούς υποψήφιους φοιτητές. Θέλουμε να επιλέξουν οι υποψήφιοι φοιτητές το Πανεπιστήμιο μας και θα κάνουμε ο,τι μπορούμε σε όλες τις πόλεις όπου δραστηριοποιείται το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για να το πράξουμε αυτό”.

"google ad"

Να σημειώσουμε ότι φοιτητές του Συλλόγου Ιατρικής προχώρησαν σε διαμαρτυρία. Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ