22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εγκληματίες άφησαν υγρά τοξικά απόβλητα χύμα στα Νεόκτιστα του Ασπρόπυργου

Ημερομηνία:

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου χρησιμοποιείται από επιτήδειους ως ανοιχτή χωματερή λυμάτων, μπάζων και κάθε είδους αποβλήτων.

Θύμα της εγκληματικής δράσης τους έγινε για ακόμη μία φορά η περιοχή των Νεόκτιστων, ένας φτωχικός οικισμός που βρίσκεται σχεδόν σε επαφή με τις δεξαμενές των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Γιώργου Λάλιου στην Καθημερινή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Χθες, συνεργείο με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, συνοδευόμενο από κλιμάκιο του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, που βρίσκεται μερικά μόλις μέτρα κάτω από την περιφερειακή Αιγάλεω».

«Πρόκειται περί εγκληματιών! Εδώ ζουν φτωχοί άνθρωποι και κάποιοι παίζουν με την υγεία τους», δήλωσε οργισμένη η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, που συνόδευσε τον έλεγχο.

Μάλιστα, ο τοπικός εξωραϊστικός σύλλογος προσέλαβε ντετέκτιβ για να βρει ποιοι πετούν τα απόβλητα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το 2011 στα Νεόκτιστα είχε αποκαλυφθεί παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε μια χωματερή με νοσοκομειακά απόβλητα σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το κέντρο της πόλης.

Ανάλογες περιπτώσεις αποκαλύπτονται καθημερινά από τους ελάχιστους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, τους λιγοστούς Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και το τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της ασφάλειας Αττικής.

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...