23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εγκληματική ηλιθιότητα: Ερασιτέχνης συλλέκτης έκλεψε 8 από τα 40 αποτυπώματα των 5,2 εκατομμύριων ετών στην Κίσσαμο

Ημερομηνία:

Η είδηση δημοσιεύτηκε στο sadentrepese.blogspot.gr και αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν όρια στην ηλιθιότητα. Κάποιοι, μετά τη δημοσίευση της είδησης περί εύρεσης αποτυπωμάτων ηλικίων 5,3 εκ. ετών στην Κίσσαμο, θεώρησαν σκόπιμο να “συλλέξουν” κάποια από αυτά προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Είναι απο τις λίγες ειδήσεις που με λύπησαν αφάνταστα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουμε πρώτο θέμα παγκοσμίως πάλι… αλλά απο την ανάποδη πλευρά τώρα.

Πάντως κάνω τον σταυρό μου που όλοι αυτοί οι άσχετοι και ανίδεοι δεν προξένησαν μεγαλύτερη ζημιά. Ερασιτέχνες δίχως ίχνος σεβασμού, πήγαν να καταστρέψουν τα αποτυπώματα των 5.3 εκατομμυρίων χρόνων, που βρέθηκαν στην περιοχή μας. Ευτυχώς δεν κατάφεραν να κανουν μεγάλη ζημιά, αλλά και μόνο με την ιδέα οτι κάποιος θέλει για σουβενίρ μια επιστημονική ανακάλυψη με γεμίζει με θλίψη. Που θα τα βάλει, πως θα τα παρουσιάζει ή που θα τα πουλήσει όταν τα ευρήματα αυτά είναι μοναδικά και έχουν και “αποτύπωμα”.

DSC_1832

Θεωρώ δίχως να είμαι ο ειδικός οτι ο συλλέκτης είναι ένας ανεγκέφαλος που προσπάθησε να κάνει την πλάκα του και να ικανοποιήσει την συλλεκτική μανία του.

Ευτυχώς οι κάμερες γράφουν και ας ελπίσουμε οτι θα φιλοτιμηθεί να γυρίσει πίσω τα 8 αποτυπώματα που κατάφερε να πάρει απο τα 40 που υπήρχαν, πριν τον πιάσουν.

Κρίμα και άδικο με αυτήν την καταστρεπτική μανία μας… κρίμα για μας, για τον τόπο, για την επιστημονική κοινότητα, για τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...