21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εθνικό Συμβούλιο για τις Οφειλές της Γερμανίας: “Να ανταποκριθεί στο ιστορικό της χρέος η ελληνική κυβέρνηση και να ζητήσει από τη Μέρκελ την καταβολή αποζημιώσεων”

Ημερομηνία:

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με αφορμή την επίσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα στις 10 και 11 Ιανουαρίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με την ευκαιρία της έλευσης της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, χώρα των ανθρωπιστικών και πολιτιστικών αξιών και παραδόσεων και των ιστορικών αγώνων για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και τη δημοκρατία, οφείλουμε να διακηρύξουμε τα εξής:

Συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική Γερμανία και η Ο.Δ. της Γερμανίας οφείλει, ως νόμιμος διάδοχος του Γ’ Ράιχ, να προβεί στην καταβολή των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα (αποζημιώσεις για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, επανορθώσεις προς το κράτος για την καταστροφή και λεηλασία της χώρας, επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλαπέντων πολιτιστικών αγαθών).

Πρόκειται για την ελάχιστη πράξη απόδοσης Δικαιοσύνης για τα απαράγραπτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στην Ελλάδα, εξοντώνοντας με την τρομοκρατία της πείνας, των μαζικών εκτελέσεων και των Ολοκαυτωμάτων εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οδηγώντας στα ναζιστικά κρεματόρια του θανάτου δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίους, αρπάζοντας και λεηλατώντας τον δημόσιο και ιδιωτικό μας πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και επιχειρώντας τον εθνικό διαμελισμό της Ελλάδας, μια πολιτική των κατοχικών δυνάμεων που αποκρούστηκε αποφασιστικά από την εποποιΐα της παλλαϊκής εθνικοαπελευθερωτικής και αντιφασιστικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού. Κοινή, πλέον, παραδοχή αποτελεί ότι τα φοβερά εγκλήματα του Γ’ Ράιχ υπονόμευσαν βίαια το μέλλον της Πατρίδας μας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο ιστορικό της χρέος θέτοντας επισήμως, με σθένος και αποφασιστικότητα, ενώπιον της Γερμανικής Κυβέρνησης το μείζον αυτό ζήτημα.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε εγρήγορση, ενότητα και αγωνιστικότητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...