22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Εισβολή» από την Κρήτη καταγγέλλει ο τουρκικός Τύπος

Ημερομηνία:

Σχέδιο «στραγγαλισμού» της Τουρκίας στην Μεσόγειο μέσω της οριοθέτησης ΑΟΖ από Αθήνα και Κάιρο καταγγέλλει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Έντονα ενοχλημένη με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στην Μεσόγειο Θάλασσα φαίνεται πως είναι η Τουρκία, όπως προδίδει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak που στον τίτλο του κάνει λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη.

Στον απόηχο της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην Ελούντα, η «Yeni Safak» υποστηρίζει πως Αθήνα και Κάιρο φιλοδοξούν να οριοθετήσουν ευρεία θαλάσσια ζώνη που θα αρχίσει νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα περιορίζει δραστικά τις ευκαιρίες της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Το φερόμενο ελληνο-αιγυπτιακό σχέδιο «καταδικάζει» την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, καταγγέλλει η εφημερίδα.

Αντιτείνει μάλιστα, παρουσιάζοντας χάρτες, ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια και να φτάνει έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας πλήρως την Ελλάδα από την Κύπρο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει σε έλθει σύντομα σε συνεννόηση με την Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα φερόμενα ελληνικά σχέδια.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδιαίτερα κακή σχέση με την Αίγυπτο από το 2013, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

skai.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...